Поділитись:

Вандалізм по-луцьки: все ламають, але "ніхто не бачить" (фото)

Неділя, 06 травня 2018, 13:05
Вандалізм по-луцьки: все ламають, але «ніхто не бачить» (фото)

Вандалізм по-луцьки: все ламають, але «ніхто не бачить» (фото)

У Луцьку регулярно орудують вандали, проте мешканці "не помічають" їхніх дій.

Про це йдеться на сторінці управління туризму та промоції міста Луцької міської ради у мережі Facebook.

Упродовж п'яти років управління туризму та промоції міста Луцької міської ради реалізує проект розбудови двомовної (українською й англійською мовами) системи туристичного ознакування. За цей час встановили 17 багатовекторних вказівників, що вказують напрями руху та відстані до туристичних об'єктів, 7 світлових пілони з картою центральної та старої частин міста, 8 дорожніх туристичних знаків на в'їздах у місто, 21 інформаційну таблицю з короткою історичною довідкою про пам'ятки архітектури, інформаційні стенди (12 площин) на Театральному майдані, інформаційну таблицю "Луцький замок у ХVI ст." та "З'їзд європейських монархів у Луцьку", три кованих вказівники на Луцький зоопарк. І це лише один з проектів.

Наступного ж дня після встановлення пілонів було розбите надміцне загартоване скло товщиною сантиметр, яке на той час коштувало понад 2 тис. грн.

"І ніхто нічого не бачив. Через тиждень скло відновили, але на наступний ранок воно знову було розбите. І знову ніхто нічого не бачив... А скажіть, скільки зусиль треба прикласти, аби зігнути вказівники на 2,5 метровому стовпі? А гнуть же! І наліпки клеять! І ніхто нічого не бачить!!!" – йдеться в дописі.

Тоді в управлінні відмовились від скла і почали робити інформаційні таблиці з антивандального полікарбонату, який витримує постріл з гвинтівки.

"Уявіть здивування і розпач нашої працівниці, яка серед білого дня застала двох молодиків, які палили паяльною лампою інформаційну таблицю біля Луцького замку", – зазначають в управлінні туризму та промоції міста.

Також працівники встановили скульптуру Луцького кликуна біля центру туристичної інформації, відмили від графіті нові зупинки громадського транспорту та прикрасили їх художньою панорамою міста. За кілька днів вандали з балончиками фарби "виправили" цю роботу на більшості зупинок.

"І знову ніхто нічого не бачив!.. Кликун протримався на два місяці довше. Його вже підготували до викрадення – видерли з бетону, але чи то камінь-постамент виявився заважким, чи злодії заслабкими. Недовкрали. І знову ... ну ви вже в курсі. Після того його ламали/збивали автомобілем/ пробували вкрасти ще двічі", – додають в управлінні.

Окрім того, в рамках проекту реконструкції Луцького зоопарку виготовили і встановили в парку ковані вказівники, які мали б спрямовувати до зоопарку. Вказівники стали справжньою окрасою парку, біля них вже почали фотографуватися. Але і їх намагались зламати/спиляти/винести. Сьогодні вони стоять в зоопарку.

Декілька днів тому відновили пошкоджену інформаційну таблицю на оглядовому майданчику.

Проте днями на Театральному майдані з двох сторін побили пілон – загартоване скло завтовшки 1 см.

Вандалізм по-луцьки: все ламають, але «ніхто не бачить» (фото)

"Усі ці неподобства, звичайно, можна не помічати і далі говорити, що влада нічого не робить. Але ж все це творять наші з вами сусіди, знайомі, а може й родичі. Або й зовсім незнайомі люди. Але ж можна просто відвернутися в інший бік і просто "не побачити"... А тепер замість реалізації нових проектів бюджетні кошти будуть спрямовані на відновлення того, що могло би служити ще десятки років", – резюмують в управлінні туризму та промоції міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів