Поділитись:

СБУ закликає волинян бути пильними

Вівторок, 08 травня 2018, 10:55

Служба безпеки України закликає волинян зберігати пильність та дотримуватися заходів безпеки під час перебування у публічних місцях у святкові та вихідні дні, бути пильними та інформувати правоохоронців про залишені без нагляду підозрілі предмети або транспортні засоби.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Пам'ятайте: зовнішній вигляд предмета може ховати його справжнє призначення. Для маскування вибухового пристрою можуть використовуватись звичайні побутові предмети: сумки, пакети, згортки, коробки, іграшки тощо", – зазначили в теруправлінні

Як зазначили в СБУ, особливу увагу слід звертати на тих осіб, поведінка яких викликає насторогу. Вони можуть проявляти незрозумілий підвищений інтерес до об'єктів транспортної інфраструктури, місць масового перебування людей, підприємств, військових об'єктів, будівель органів влади та управління.

Для запобігання можливим провокаціям та протиправним діянням волинські правоохоронці нестимуть службу в посиленому цілодобовому режимі у місцях масових зібрань людей.

Послідовність дій при виявленні підозрілого предмета:

  • не наближайтеся, не торкайтеся, не розкривайте, не переміщайте знахідку, не заливайте її рідиною, не засипайте піском, не користуйтеся радіо- і електроапаратурою, переговорними пристроями;
  • за необхідності організуйте відключення побутових і виробничих комунікацій газу, води й електрики;
  • повідомте про подію правоохоронні органи, викличте машини швидкої допомоги і аварійних служб.

У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, а також фактів чи інформації про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності просимо анонімно повідомити про це до Управління СБ України у Волинській області за номером гарячої лінії 0332-24-40-25, 097-7-911-911 або на електронну поштову скриньку [email protected].

Надрукувати
мітки:
коментарів