Поділитись:

Розробник із Луцька запустив стартап: пошта із душею

Вівторок, 08 травня 2018, 11:36

В Україні запустили новий сервіс доставки поштових відправлень. Одним із розробників сервісу TravelPost є Ярослав Львович, родом із Луцька.

У травні закінчуються півроку "нового життя" проекту, над яким працювала команда айтішників.

"Це сервіс доставки, яку створюють саме люди. Ця, здавалося б, проста ідея захопила нас ще у листопаді минулого року. Такий собі "БлаБлаКар для посилок", який стане у нагоді тоді, коли традиційні перевізники дадуть відмову. Певен, що кожен з вас знає хоча б один випадок, коли наявність такого сервісу не завадила б", - зазначив Ярослав.

У 2017 році товаришу Ярослава знадобилося передати органічні продукти на експертизу за кордон. По суті це було 100 грамів зерна. Але жоден з логістичних операторів не погоджувався перевезти посилку, бо її вміст суперечив правилам перевезення. Важлива угода могла зірватися через бюрократичні умови. Він об'їздив і обдзвонив усе місто, намагаючись знайти перевізника. Угоду врятував знайомий, який завдяки щасливому випадку збирався провести відпустку в потрібному місті.

Ця ситуація підказала ідею мобільного додатка, в якому можна знайти мандрівника, що має вільне місце в своєму багажі. Цей додаток допоможе мандрівникові покрити витрати на дорогу, а відправнику переслати нетиповий вантаж. Акваріумних рибок або кошеня. Скляні банки, які в селі чекає бабуся, щоб закрити на зиму нову порцію огірків або варення. Котлети для сина-студента, щоб не їв одну "мівіну".

"Ми не намагалися створити ще один поштовий сервіс, а марили ідеєю міжнародного співтовариства мандрівників, які допомагають людям реалізувати мрії, доставляючи любов, турботу, допомогу", - зазначає команда проекту.

Для користування потрібно завантажити безплатний додаток TravelPost з App Store чи Google Play. А далі обрати роль – кур'єра чи відправника, вказати вагу відправлення, домовитися про маршрут та винагороду.

Надрукувати
мітки:
коментарів