Поділитись:

Працівники луцької мерії тепер можуть накладати штраф на бізнес у 370 тисяч гривень

Вівторок, 08 травня 2018, 13:36
Працівники луцької мерії тепер можуть накладати штраф на бізнес у 370 тисяч гривень

Працівники утвореного наприкінці минулого року управління з питань праці міської ради можуть інспектувати підприємства та накладати багатотисячні штрафи.

Про роботу управління 8 травня під час оперативної наради розповів начальник управління з питань праці міської ради Назарій Ігнатчук.

Структурний підрозділ має три відділи: відділ праці, охорони праці та інспектування.

У відділі інспектування працює чотири працівники. Три з них мають повноваження на перевірки за додержання законодавства про працю та зайнятість. Вони можуть перевіряти суб'єктів господарювання, а також накладати штрафи за порушення законодавства.

Наприклад, у випадку виявлення офіційно непрацевлаштованого працівника, то на підприємця можуть накласти штраф у сумі більше 110 тисяч гривень. Якщо підприємець не допустить інспектора з питань праці для проведення перевірки, то його оштрафують на понад ніж 370 тисяч гривень.

"Це страшний виступ для багатьох підприємців. Назарій Вікторович сказав, що наші працівники отримали посвідчення інспекторів, які дозволяють проводити перевірки підприємств. Якщо буде виявлено, що працівник працює не офіційно, то 111 тисяч 690 гривень одразу миттєво накладається штраф. Не пускають на перевірку – 372 тисячі 300 гривень, будьте добрі, сплатіть", - зазначив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Підставами для візиту інспектора є:

1. звернення працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю;

2. звернення фізичної особи, стосовно якої порушено правила оформлення трудових відносин;

3. рішення керівника органу контролю про проведення інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин, прийнятим за результатами аналізу інформації, отриманої із засобів масової інформації, інших джерел, доступ до яких не обмежений законодавством;

4. рішення суду, повідомленням правоохоронних органів про порушення законодавства про працю;

5. повідомлення посадових осіб органів державного нагляду (контролю), про виявлені в ході виконання ними контрольних повноважень ознак порушення законодавства про працю;

6. інформація Держстату, ДФС та ії територіальних органів, Пенсійного фонду України та його територіальних органів;

7. інформація профспілкових органів про порушення прав працівників, які е членами профспілки, виявлених в ході здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю. Рішення про доцільність проведення відповідних заходів з підстав, визначених підпунктами 5-7 цього пункту та пунктом 31 цього Порядку, приймає керівник органу контролю, його заступник.

Надрукувати
мітки:
коментарів