Поділитись:

Скадал навколо футбольного поля: директор луцького ліцею відповів на звинувачення

Вівторок, 08 травня 2018, 21:00

Анатолій Дудич, директор КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області", запевнив, що його несправедливо звинуватили його у недотриманні посадових обов'язків.

Про це він розповів інтернет-виданню "Волинь24".

Зі слів директора, майданчик побудували у 2015 році. За документами, він належить школі, однак відпочивають на ньому всі мешканці району.

"Я дуже тішився та тішуся цим футбольним полем, бо на території ліцею раніше не було хорошого спортивного майданчика, де могли б займатися діти. Однак майданчик побудували для школи, але використовують його всі – жителі Дубнівської і всього мікрорайону", – пояснив він.

Він додав, що люди на майданчику перебувають практично цілодобово. Учні правознавчого ліцею (а нині тут навчається 460 дітей, – ред.) займаються з 8:00 до 20:00. Окрім цього, на вихідних тут відпочивають інші лучани.

Зі слів директора навчального закладу, понищене поле він помітив після вихідних у середу, 2 травня.

"Біля воріт були знищені дві плити. Крім цього через сильні удари м'ячем була пошкоджена сітка. Але були випадки, коли після вихідних ворота були перевернуті, чи посунуті на середину поля. Просто є люди, які добросовісно себе поводять, а є й інша категорія людей, які щось б'ють, пишуть, розфарбовують чуже майно", – пояснив Анатолій Дудич.

"Майданчик був не настільки знищеним, як показали у матеріалі "Волинських новин". Цікаво, що на території навчального закладу навіть немає таких щитів, які були на фотографіях у публікації", – зазначив посадовець.

Вже за два дні дирекція школи придбала матеріали, аби усунути пошкодження. Однак не встигли полагодити поле, як у ЗМІ з'явилася інформація про недобросовісного директора правознавчого ліцею.

"Наступного дня мене викликали у міську раду, де очільник фонду Олександр Товстенюк заявив, що я недбало ставлюся до своїх посадових обов'язків в частині збереження майна, яке належить ліцею", – пояснив освітянин.

Також Анатолій Дудич розпвів, що міні-футбольні майданчики, які встановили у понад двадцяти школах міста, зроблені із тирсоплити, і вони псуються.

"Майданчик знаходиться не під накриттям, а тому тирсоплита гниє та руйнується. Звісно, вона частково обклеєна банерами, однак цей матеріал нищиться й без застосування рук вандалів. Я не заперечую, що майданчик був пошкоджений, але варто було б врахувати, з якого матеріалу він зроблений. Його час від часу потрібно ремонтувати, що ми й зробили", каже директор ліцею.

"Якщо фонд хотів проаналізувати стан збереження футбольних майданчиків, подарованих Ігорем Палицею, вони мали б проінспектувати стан усіх спортивних майданчиків. Треба було проїхатись по всім школам, сфотографувати кожне з них та об'єктивно оцінити їх стан. Я не думаю, що через один пошкоджений майданчик фонд припиняє встановлення таких майданчиків у інших школах міста. Там є інші, більш масштабні причини", додав він.

Нагадаємо: фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" припинив проект "Футбольне поле в кожну луцьку школу". Зокрема йшлося про те, що вандали знищили футбольне поле правознавчого ліцею. Голова правління фонду "Тільки разом" Олександр Товстенюк заявив, що керівник навчального закладу не тежить за майном ліцею та недбало ставиться до своїх посадових обов'язків.

Надрукувати
мітки:
коментарів