Поділитись:

Луцьке підприємство електротранспорту збільшить плату за використання маршрутів

Понеділок, 21 березня 2016, 20:31
Луцьке підприємство електротранспорту збільшить плату за використання маршрутів

Контрольна комісія продовжує розбиратися з проблемами Луцького підприємства електротранспорту. Чергове засідання відбулося 21 березня.

Зокрема, під час засідання йшлося про оренду автобусів, які виїжджають на маршрути ЛПЕ. Юрист Микола Івчик розповів, що нині підприємство орендує приблизно шістдесят автобусів у фізичних осіб-підприємців, – пише Волинський інформаційний портал.

Раніше підприємці сплачували підприємству дев'яносто–сто гривень на день, залежно від прибутковості маршруту. Але з ними планують укласти додаткові угоди. Відтепер для всіх буде однакова ціна – 130 гривень.

На цей час усі підприємці погодилися, втім проблеми є тільки з маршрутом № 29: нині з власником ведуть переговори. До слова, підвищення оренди дозволить ЛПЕ заробити понад два мільйони гривень на рік додатково.

Окрім того, депутати обговорили й інші питання діяльності підприємства: пільговий проїзд та перевірку Держфінінспекції. Остання показала, що ЛПЕ нанесло збитків державі на 606 тисяч гривень. Схожа ситуація була й торік, утім підприємство через суд довело свою правоту.

Тепер же керівництво ЛПЕ обурене: держава боргує підприємству мільйони, натомість ще й звинувачує його у збитках.

Оскільки ЛПЕ повинне власними силами виплачувати пільгову пенсію працівникам, то керівництво попросило депутатів звернутися до Верховної Ради щодо змін до пенсійного законодавства, або ж, щоби держава провела взаємозалік боргів.

Зауважимо, що це передостаннє засідання комісії. На наступному депутати визначаться з тими пропозиціями, які виноситимуть на сесію. До слова, депутат Олександр Козлюк вже подав свої пропозиції, як налагодити роботу ЛПЕ.

Надрукувати
мітки:
коментарів