Поділитись:

Компанія ZTE припиняє продаж смартфонів

П'ятниця, 11 травня 2018, 08:38

Китайська компанія ZTE заявила, що припинила "велику операційну діяльність" після того, як адміністрація Трампа заборонила їй використовувати компоненти, вироблені у Сполучених Штатах.

На думку експертів, ZTE може стати першою жертвою "нової холодної війни" між Китаєм і США, – пише "Новое вріемя" із посиланням на New York Times.

ZTE в середу припинила "основні операції". На заводі ZTE в Шеньчжені було зупинено виробництво, а робочі поки перебувають у своїх гуртожитках. Є ймовірність, що робітників "закличуть повернутися" до збірки компонентів. Торгівля акціями ZTE припинена на кілька тижнів.

Кілька співробітників ZTE описали ситуацію всередині компанії на умовах анонімності, побоюючись репресій з боку свого роботодавця. Прес-секретар ZTE відмовилася від коментарів. Мобільний оператор MTN, який обслуговує 220 мільйонів чоловік в 22 країнах Африки і Близького Сходу, заявив, що він будує плани на випадок непередбачених обставин, "з огляду на нашу прихильність ZTE в наших мережах".

Смартфони перестали продаватися на майданчику Taobao від Alibaba Group, але на Aliexpress деякі моделі все ще доступні. Також закрився онлайн-магазин ZTE. Мабуть, компанія втратила доступ до частини свого ланцюжка поставок.

Компанія має 75 000 співробітників і веде бізнес в більш ніж 160 країнах. ZTE випустила свій перший смартфон для американського ринку в 2011 році. У Сполучених Штатах смартфони ZTE займали четверте місце з продажу, оскільки компанія однією з перших вловила популярність у жителів США гаджетів з великими екранами.

В кінці минулого тижня керівництво ZTE направило електронного листа співробітникам, в якому, зокрема, говорилося: "Навіть найдовша дорога закінчується. Навіть найдовша ніч закінчується днем. Давайте залишимося рішучими, впевненими і повними надії вітати прийдешній світанок!".

Імовірно, рішення стосується тільки смартфонів безпосередньо від бренду ZTE, тоді як смартфони під маркою Nubia як і раніше будуть випускатися без будь-яких проблем.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
23 березня 2024
20 березня 2024
17 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
03 березня 2024
29 лютого 2024
27 лютого 2024
24 лютого 2024