Поділитись:

Супрун порадила додатки з вправами для очей

Субота, 12 травня 2018, 15:15
Супрун порадила додатки з вправами для очей

У тих, хто проводить багато часу перед моніторами, розвивається комп'ютерний зоровий синдром.

У такому випадку очі тих можуть червоніти або ставати сухими, а зображення розмиватися та подвоюватися. Ці симптоми дуже часто трапляються в користувачів комп'ютерів, – повідомляє у Facebook в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун.

"Щоби допомогти очам почуватися в нормі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви та тренування. А щоби не забувати про це, можна встановити на ваш пристрій спеціальну програму. Підібрали декілька корисних тренажерів для очей, які стануть у пригоді щодня", – рекомендує вона.

Save my eyes – додаток, який працює як нагадування про перерву для ваших очей.

F.lux – програма, що регулює температуру кольору монітора комп'ютера відповідно до географічного положення та часу доби, що задаються користувачем. Якщо ви засиджуєтесь перед екраном до пізньої ночі, програма працюватиме так, що екран поступово темнішатиме і нагадувати вам, що пора закінчувати роботу.

Blimb.su – міні-тренажер для очей. Щогодинно нагадує про перерву та пропонує невеликий комплекс вправ. Цей додаток можна не завантажувати, просто тримайте його відкритим на вашому комп'ютері.

EyeLeo – ще один додаток, який пропонує вправи для очей та регулює кількість часу, проведеного перед екраном (http://eyeleo.com/).

Надрукувати
мітки:
коментарів