Поділитись:

Тетяна ОСТРІКОВА: "Волинь – складна область, у якій керують клани"

Неділя, 13 травня 2018, 21:00
Тетяна ОСТРІКОВА:

Волинська "Самопоміч" сформувала собі дивний імідж. Неофіційна напруга між Юлією Вусенко та Костянтином Зінкевичем, розвалена та відновлена у новому форматі однойменна фракція в обласній раді та її екс-лідер Михайло Імберовський, який тепер сидить поряд з "укропівцями".

Усе це, помножене на боротьбу Вусенко за відібране крісло секретаря Луцькради, змусило керівництво "Самопомочі" діяти і "засилати" на Волинь "кризового менеджера", нардепку Тетяну Острікову, яка очолила обласний осередок партії...

Про існуючі проблеми у волинській "Самопомочі", шляхи їх вирішення, поставлені завдання та першочергові кроки для їхнього виконання – Тетяна Острікова розповіла в інтерв'ю для ІА "Конкурент".

Тетяна ОСТРІКОВА:

– Перш за все, поясніть чому вас призначили керівником осередку, а не обрали на зборах? Це означає, що ви працюватиме на Волині тимчасово?

– У Юлії Вусенко, яка керувала осередком, закінчилися суди і є законне рішення, яке поновлює її на посаді секретаря Луцькради, було вирішено, що вона повинна сконцентруватися на місті. Вона не може ефективно виконувати такий значний обсяг робіт, враховуючи, що Волинь – складна область, у якій керують клани.

Я – рівновіддалена від усіх і можу забезпечити нейтральність та спокійно розбудовувати партію. В цій ситуації мене можна назвати кризовим менеджером. Коли я забезпечу нормальну роботу, обласний осередок зможе обрати нового голову, без будь-яких конфліктів.

– Що скажете про свої першочергові кроки на новій посаді?

– В першу чергу, проводжу ревізію всього, що робилося до мене. Я вже заслухала презентації місцевих та районних осередків щодо реалізації їхніх проектів. Також обговорили плани впровадження нових ідей.

Окрім цього, звісно ж, я старатимуся залучити якнайбільше людей до лав "Самопомочі" на Волині. Люди – це основа. Тому запрошую до нас.

– Ви вже взяли керівництво на себе, ознайомилися з осередком і певно, що знаєте про різні деструктивні проблеми, які були в середині волинської "Самопомочі" раніше. Скажіть, яка атмосфера панує в середині партії в області?

– В нас були напружені відносини між обласним осередком та іншими, де головують люди більш радикально налаштовані та відносяться до революційного крила. Їх не завжди влаштовувала поміркованість та конструктивна співпраця з провладними партіями. Можна сказати, що мене поставили між революціонерами та конструктивістами.

– Чому на Волині "Самопоміч" демонструє доволі слабкі результати на виборах в ОТГ? Хто в цьому виннний?

На сьогодні, виборець "Самопомочі" – це містянин, 25-40 років. На виборах в ОТГ, які формуються навколо міст, у нас середній результат 11%. Хотілося б мати більше, але ми не займаємося підкупом, не використовуємо адмінресурс та не роздаємо "гречку". До речі, КВУ повідомили, що лише "Самопоміч" жодного разу не порушувала виборчого законодавства.

На виборах до Торчинської ОТГ, де ми отримали нуль місць, у нас було лише три кандидати. А це дуже мало. Будемо працювати в цьому напрямі.

– Завершу двома кадровими питаннями. Ви певно знаєте про екс-лідера фракції "Самопоміч" у Волинській обласній раді Михайла Імберовського, який вийшов з партії та вступив до фракції "УКРОП". Скажіть, чи плануєте ви ініціювати початок процедури відкликання його мандату?

– Більшість керівників районних осередків "Самопомочі" на Волині хочуть розпочати цю процедуру і я виноситиму це питання на розгляд політичної ради партії. Людина, яка прийшла до ради, як перший номер списку і потім вийшла з партії...У Верховній Раді, він би відразу втратив мандат. Обранці громади повинні розуміти, що народ довірив їм мандати не особисто, а через партію і вони мусять працювати як її члени, а не купуватися на гарні обіцянки від інших сил. Так не повинно бути і я вважаю, що цей процес може стати показовим.

– Вам відомо про члена вашої партії, депутата Волиньради Олексія Панасюка, який обматюкав луцьку журналістку Елю Коротинську?

– Така поведінка не гідна чоловіка, а тим більше політичного діяча обласного рівня. Я сказала, що він повинен вибачитися перед пані Коротинською, а я роблю це від імені "Самопомочі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ТАРАС ШЛЯХТИЧ: "У ЛУЦЬКРАДІ Й НАДАЛІ НЕ БУДЕ СТАБІЛЬНОСТІ"

"КОСТЯНТИН ЗІНКЕВИЧ: "ГУЗЬ ПОДОРОСЛІШАЄ І СТАНЕ БІЛЬШ ЗРОЗУМІЛИМ"

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 грудня 2022
21 жовтня 2021
11 серпня 2021
17 листопада 2019
06 вересня 2019
29 серпня 2019
14 травня 2019
04 травня 2019
20:00