Поділитись:

"Мамі загиблого розкажи, як тобі погано без стрічок", - боєць "Азову" про поїздку волинян у Росію (відео)

П'ятниця, 11 травня 2018, 20:00

Військові поїздку волинської делегації до Росії засудили, адже доки йде війна такі подорожі недоречні.

Це питання обговорювали 11 травня в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" засновник батальйону "Айдар" Сергій Мельничук та заступник командира дивізіону полку "Азов" Олексій Буторін.

Нагадаємо, що цими днями стало відомо, що делегація з Волині, в складі якої був голова громадської ради при Волинській ОДА Олександр Волянюк, член виконкому Луцькради Валерій Корпач, голова громадської організації "Центр міжкультурних комунікацій" Ольга Саган та інші відомі діячі, взяла участь у форумі, що відбувся наприкінці квітня у російському Брянську.

Ось, що говорила російським ЗМІ Ольга Саган, перебуваючи там: "Очень страшно, когда ветераны сегодня не могут надеть георгиевскую ленту, потому что это горозит сроком в тюрьме. Это очень страшно, когда ты не можешь праздновать 9-е мая и петь русские военные песни".

Засновник батальйону "Айдар" Сергій Мельничук зазначив, що офіційні особи на такі поїздки не мають права. А ось щодо приватних поїздок — то тут таких категоричних заборон бути не може.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку просять виключити члена виконкому через "гастролі до Росії"

"Дивлячись на майбутнє — доки йде війна, я проти того, щоб на ту територію їхати і щось робити", - резюмував Сергій Мельничук.

Його колега заступник командира дивізіону полку "Азов" Олексій Буторін у цьому питанні більш категоричний. Він вважає, що надмірна демократія в умовах війни може бути шкідливою.

"Ніхто немає права зраджувати батьківщину. А це, хоч би під яким соусом це не було... Я за жорсткі радикальні міри щодо чиновників. Буде це цивільне лице — присоромити і все. А якщо чиновник — одразу зняти та оприсоромити, аби ця людина ніколи не мала права займати державні посади. Адже не має морального права... Сьогодні-завтра мають привезти до Нововолинська загиблого Олега Пушкарука. А ти розповідаєш, як погано без георгіївських стрічок? Маму спитай, як їй погано без сина буде. П'ятий рік війна, а вони про стрічки розповідають? Залишся там і носи стрічки, сюди не приїжджай", - зазначив Олексій Буторін.

Надрукувати
мітки:
коментарів