Поділитись:

Водій рейсового автобуса незаконно віз товар через "Устилуг" (фото)

Вівторок, 15 травня 2018, 10:20

Рейсовий автобус "Вроцлав-Харків" в′їжджав в Україну з Польщі через пункт пропуску Устилуг "червоним коридором".

Під час проведення митного контролю усім пасажирам та водію було запропоновано заповнити митну декларацію для письмового декларування товарів, що переміщуються ними для особистих, сімейних та інших потреб, не пов′язаних з підприємницькою діяльністю. Проте жодної декларації подано не було, – повідомляє ГУ ДФС у Волинській області

В той же час у багажному відділенні автобуса інспектором управління протидії митним правопорушенням було виявлено незадекларований товар торгової марки MODERE: 58 пляшечок мінералів, 42 пляшки афродизіака, 76 флаконів ополіскувача для ротової порожнини, банки харчових добавок та косметики різного складу. Загалом 394 флакони на суму 237 192 гривні.

Ця партія товару, як з′ясувалось, належала водію автобуса. На часі партія тимчасово вилучена, до рішення суду щодо притягнення водія, громадянина України, до адміністративної відповідальності.

За порушення митних правил, згідно зі статтею 472 Митного Кодексу України, вона підлягає конфіскації. Крім того, таке правопорушення тягне за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості незадекларованого товару.

Надрукувати
мітки:
коментарів