Поділитись:

МОН хоче змінити правила атестації наукових працівників

Вівторок, 15 травня 2018, 18:51
МОН хоче змінити правила атестації наукових працівників

Міністерство освіти і науки розробило нову редакцію Положення про атестацію наукових працівників. Проект документа оприлюднений задля його громадського обговорення, що триватиме до 1 червня.

Положення визначає порядок проведення атестації наукових працівників наукових установ, закладів вищої освіти, а також юридичних осіб, у складі яких є наукові підрозділи, – інформує Освіта.ua.

Передбачається, що метою атестації наукових працівників стане оцінювання рівня професійної підготовки, визначення відповідності кваліфікації займаній посаді, виявлення перспективи використання здібностей, стимулювання підвищення професійного рівня та визначення потреби в підвищенні кваліфікації або професійній підготовці.

Атестації підлягатимуть наукові працівники, які обіймають посади включені до переліку посад наукових працівників установ, організацій, підприємств, вищих навчальних закладів, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність".

Проектом нової редакції Положення про атестацію наукових працівників також визначено періодичність і строки проведення атестації, порядок проведення атестації та інші особливості атестації наукового працівника.

Пропозиції до тексту проекту документа можна надсилати за адресою [email protected].

Надрукувати
мітки:
коментарів