Поділитись:

Порахували, скільки на Волині науковців

Субота, 19 травня 2018, 11:50
Порахували, скільки на Волині науковців

Кожну третю суботу травня в Україні відзначають професійне свято працівники науки.

Для успішної роботи наукових організацій велике значення має формування кадрового складу наукових співробітників. На кінець 2017 р. загальна кількість працівників організацій, які здійснювали наукові дослідження і розробки в області, становила 314 осіб, що більше на 21,7 % порівняно з 2016 р., зокрема дослідників – майже на третину, допоміжного персоналу – на половину.

Поряд з тим число виконавців з науковим ступенем також збільшилось і становило 165 осіб (30 докторів наук та 135 докторів філософії).

Найбільша питома вага наукових працівників області була задіяна у виконанні НДР у галузі суспільних – 28,7 %, близько чверті у кожній з галузей природничих, технічних та сільськогосподарських наук.

Більше половини науковців становили жінки, з яких 6% мали науковий ступінь доктора наук і 45,8 % − доктора філософії (кандидата наук).

У 2017 р. загальний обсяг внутрішніх витрат на виконання наукових досліджень та розробок організаціями Волині становив 18,4 млн.грн. З них понад 46 % витрачено на виконання науково-технічних (експериментальних) розробок, які майже повністю профінансовано за рахунок власних коштів підприємств. Частки витрат на виконання фундаментальних та прикладних досліджень становили 32,7 % і 21 % відповідно, які повністю асигнувалися за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів.

Надрукувати
мітки:
коментарів