Поділитись:

Депутати Луцькради проти того, щоб вулицю назвали іменем Бориса Клімчука

Вівторок, 22 березня 2016, 13:30
Депутати Луцькради проти того, щоб вулицю назвали іменем Бориса Клімчука

Депутати Луцькради виступили проти того, щоб називали вулиці іменами людей, які належали до "Партії регіонів".

Благодійний фонд "Рідна Волинь" зареєстрував на сайті Луцької міської ради петицію, в якій пропонують назвати одну із вулиць міста іменем Бориса Клімчука. Про це розповіа секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко 22 березня під час засідання комісії з питань перейменування назв вулиць.

Вона додала, що петиція набрала 331 голос із трьохсот необхідних. Депутат Луцької міськради Микола Федік зауважив, що жодним чином не можна називати вулицю в честь людини, яка представляла "Партію регіонів" та інтереси президента-втікача Віктора Януковича.

"Методи роботи Клімчука і Януковича були ідентичні. Вибори в нас не відбувались, а робились Борисом Петровичом. Можна назвати сто аргументів, чому не варто називати жодним чином вулицю іменем людини, яка представляла "Партію Регіонів", – сказав він.

Депутат Луцькради Павло Данильчук зазначив, що в місті взагалі не варто називати вулиці в честь людей, які належали до "Партії Регіонів".

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцькради Петро Троневич сказав, що Борис Клімчук був дуже ефективним керівником, який зробив для Волині чимало, і коли був головою облдержадміністрації, то залучив в область багато коштів. Тому, на його думку, він вартий того, щоб в його честь назвали вулицю.

"Я працював з Клімчуком і дійсно він був один з найефективніших керівників. Навіть можна підняти цифри і побачити скільки грошей було залучено в область при Клімчуку", – сказав Петро Троневич.

Однак депутати проголосували проти того, щоб одну з вулиць називали в честь Бориса Клімчука.

Надрукувати
мітки:
коментарів