Поділитись:

Волинська область – лідер із надання землі атошникам

Вівторок, 22 березня 2016, 14:44
Волинська область – лідер із надання землі атошникам

В Україні лідером з видачі земельних ділянок учасникам антитерористичної операції залишається Волинська область. Про це повідомив начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко під часоперативної наради 21 березня.

За його словами, станом на сьогодні в області зарезервовано 4348 га земель. З них 2537 га – землі державної власності і сільськогосподарського призначення, а саме 167 га призначенні для ведення садівництва, 2333 га – для ведення особистого селянського господарства та близько 5 га – для дачного будівництва, – повідомляє сайт Держгеокадастру.

"Варто наголосити, що збільшилась кількість заяв від учасників АТО щодо виділення земельної ділянки під ведення особистого селянського господарства. Уже зібрані усі пропозиції з районів та опрацьовуються можливі варіанти виділення земельних ділянок", – розповів начальник земельного управління.

"Заявники, учасники АТО, можуть не хвилюватися з приводу виділення ділянок для ведення господарства. В області існує суттєвий резерв таких земель. Зокрема, є досить родючі землі, що знаходяться в оренді Національної Академії аграрних наук України, технікумів та училищ. Нерідко трапляються випадки, що саме ці земельні масиви перейшли в суборенду та використовуються не за призначенням. Щодо раціонального використання таких земель будуть проводитися перевірки", – наголосив Василь Василенко.

"Законодавством України передбачено, що Головне управління Держгеокадастру має право перевіряти ефективність використання земель всіх форм власності. Після цього – робити висновки та приймати рішення, аби не допустити збитків для громади. Щодо земель Академії аграрних наук, то це питання неодноразово піднімалося та обговорювалося керівництвом облдержадміністрації у столичних кабінетах. Поки що немає ніяких позитивних зрушень. Оскільки питання для області вкрай важливе, варто створити робочу групу та за участю представників місцевих органів влади провести детальний моніторинг ситуації щодо використання орендованих земель, а також підготувати на розгляд Кабінету Міністрів України робочу записку про ефективність використання цих земель та подати пропозиції щодо їх подальшого використання", – зауважив голова облдержадміністрації Володиир Гунчик.

"Загалом, станом на 16 березня, в області від учасників АТО надійшло 6061 заяв про виділення земельних ділянок, з них: до органів місцевого самоврядування 4351 заяв, до Головного управління Держгеокадастру – 1710. Розглянуто та прийнято рішень 4058, з них: органами місцевого самоврядування 2645 рішень, Головним управлінням – 1513 наказів. Передано у власність учасникам АТО та членам родин загиблих військовослужбовців 2213 земельних ділянок, з них: органами місцевого самоврядування – 1255, Головним управлінням – 958", – розповів Василь Василенко.

Окрім наведення статистичних даних, начальник головного управління Держгеокадастру у Волинській області відмітив позитивну роботу сільських рад Ківерцівського, Луцького та Старовижівського районів, які ефективно співпрацюють із Головним управлінням Держгеокадастру. Проблемним залишається Шацький район.

Щодо ситуації в цьому районі, то голова облдержадміністрації наголосив: усі питання, пов'язанні з виділенням земельних ділянок у Шацькому районі, відбуваються за погодження з облдержадміністрацією.

"Таке рішення прийняте минулого року, аби не допустити "дерибану" земель. Земельні ділянки у Шацькому районі виділятимуться у першу чергу учасникам АТО – жителям Шацького району".

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024