Поділитись:

Ера планшетів, ноутбуків та смартфонів закінчується, – Марк Цукерберг

Вівторок, 22 березня 2016, 15:01

Засновник найпопулярнішої у світі соцмережі Facebook Марк Цукерберг передбачив появу принципово нових комп'ютерів і мобільних пристроїв вже за 10-15 років.

Про це він повідомив на форумі China Development Forum 2016. Він висловив цю думку в бесіді з засновником одного з найбільших онлайн-ритейлерів Alibaba Джеком Ма, – пише StartupLine.

Зі слів Цукерберга, незважаючи на масове розповсюдження і популярність смартфонів і планшетів, їхня ера закінчується. Його оцінки ґрунтуються на аналізі появи інноваційних технологій.

"Нині є настільні комп'ютери, ноутбуки, смартфони. Але кожні 15 років з'являється нова обчислювальна платформа", – каже керівник Facebook.

Китайський бізнесмен Джек Ма повідомив: "Деякі хвилюються, що машини витіснять людей і у них не буде роботи. Але машина навряд чи буде такою ж розумною, як людина. Мені здається, що не варто хвилюватися".

Раніше схожу оцінку щодо смартфонів висловив глава Sony Кадзуо Хіраї. Він підкреслив, що світова індустрія виробництва смартфонів вперлася у межу і дні цього гаджета закінчуються.

Виробники опинилися у ситуації десятирічної давності, коли на зміну звичайних мобільних телефонів прийшли смартфони, стверджує Хіраї. Нині, на його думку, ніхто вже у галузі виробництва смартфонів "ніяких істотних інновацій не пропонує". І майбутнє – за новим пристроєм, але точного розуміння, що це буде – ні в кого немає.

Надрукувати
мітки:
коментарів