Поділитись:

Супрун розвінчала міфи про "психів" та "неадекватних"

Понеділок, 21 травня 2018, 14:36
Супрун розвінчала міфи про «психів» та «неадекватних»

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун переконана, що психічне здоров'я допомагає людям реалізувати свій потенціал та досягати поставлених завдань.

Деякі міфи про психічне здоров'я вона на своїй сторінці у Facebook.

МІФ: Люди, у яких психічні розлади є "психами", "неадекватами"

РЕАЛЬНІСТЬ: Поняття "психічний розлад" містить широкий діапазон порушень – тривожні розлади, обсесивно-компульсивний розлад, залежності, розлади особистості, біполярний розлад, шизофренія, деменції та інші. Згідно з дослідженнями, у будь-який час на планеті 1 з 10 людей страждає на депресію або тривожний розлад, а одна особа зі ста хворіє на шизофренію. У більшості випадків поведінка людей, які мають психічні розлади, мало чим відрізняються.

Вони намагаються вести нормальний спосіб життя, займатися улюбленими справами. Люди з таким діагнозом страждають від незвичних відчуттів, думок чи емоцій.

МІФ: Діти та підлітки не страждають від "психічних розладів"

РЕАЛЬНІСТЬ: Щонайменше одна дитина з п'яти має періодичні проблеми з психічним здоров'ям.70-75% психічних розладів виникають в дитячому чи підлітковому віці.

МІФ: Алкогольна та наркотична залежність – це вибір людини

РЕАЛЬНІСТЬ: Залежність – це феномен, який складається з генетичних передумов, особливості середовища та соціального оточення. Також на це впливає наявність інших психічних розладів.

МІФ: Усі люди, які хворіють на психічні розлади, є агресивними та небезпечними

РЕАЛЬНІСТЬ: Люди, які не мають психічних розладів, частіше вчиняють кримінальні злочини, ніж ті, хто на них страждає. Частіше останні є жертвами правопорушень або насильницької поведінки.

МІФ: Людям з психічними розладами ніколи не стане краще, їх неможливо вилікувати

РЕАЛЬНІСТЬ: Лікування не стоїть на місці. Тому фахівці постійно створюють нові методи та можливості лікування психічних розладів.

Надрукувати
мітки:
коментарів