Поділитись:

На Волині легазізували майже 50 найманих робітників

Середа, 23 березня 2016, 10:03
На Волині легазізували майже 50 найманих робітників

На Волині протягом січня-лютого 2016 року зусиллями фахівців територіальних органів ДФС легалізовано працю 46 найманих працівників.

Завдяки проведенню роз'яснювально-профілактичних заходів відбулося офіційне укладення трудових відносин із 45 найманими працівниками. Лише в одному випадку нелегального працівника виявлено під час перевірки, – інформує ГУ ДФС у Волинській області.

"Орієнтація на не фіскальні методи взаємодії з працедавцями себе виправдовує, оскільки шляхом роз'яснення вимог чинного законодавства і переконання, можна досягнути, як бачите, певних позитивних результатів. Якщо взяти до уваги, що робота з виявлення та легалізації найманих працівників завжди має певний фінансовий ефект для бюджету, таку практику варто продовжувати і вдосконалювати", – вважає в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Як зазначив керівник волинських фіскалів, у період реформування міжбюджетних відносин та децентралізації владних повноважень саме сплачені суми ПДФО значно мірою визначають фінансовий стан місцевих громад.

"Податок на доходи фізичних осіб має вирішальне значення для наповнення бюджетів місцевих громад, відповідно –.фінансування соціально-економічних програм. Щоб мати таке стабільне джерело доходів, органи місцевого самоврядування повинні приділяти максимум уваги детінізації економіки, зокрема в частині неофіційної зайнятості", – підкреслив Олександр Юристовський.

Надрукувати
мітки:
коментарів