Поділитись:

На комунальних підприємствах Луцька планують підвищити зарплати

Середа, 23 березня 2016, 14:48
На комунальних підприємствах Луцька планують підвищити зарплати

Один з членів виконкому дуже обурився тим, що адмінперсоналу планують підвищити зарплату на 23 %, в той час як робітникам – лише на 17 %.

У 2016 році заплановано приріст загальних доходів комунальних підприємств міста на 17,5 %. Про це розповів під час засідання виконкому, 23 березня, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович.

Зокрема він розповів, що в комунальних підприємствах планують підвищувати зарплати. Зменшення витрат на оплату праці заплановано лише ЖКП № 7 на 4 %.

Член виконкому Михайло Щур сказав, що неоднакове підвищення зарплат адмінперсоналу і робітникам призведе до напруженої атмосфери в колективах.

"Хочу звернути увагу на те, що планують у комунальних підприємствах збільшити зарплату адмінперсоналу на 23 %, а робітникам – лише на 17%. При цьому 17 % - це показник загалом по комунальних підприємствах. Якщо з нього вирахувати значне підвищення заробітної плати адміністративному персоналу, то робітникам підвищать платню лише десь на 12 %. Бідних ми робимо ще біднішими", – сказав Михайло Щур.

Заступник луцького міського голови Юрій Вербич зауважив, що "в ідеалі міськрада, створюючи комунальні підприємства, має цілі організувати робочі місця не залучаючи кошти, а також отримати прибуток.

Тому такий підхід до розгляду питання підвищення зарплат, на його думку, не є доречним.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що це абсолютно прогнозований ріст заробітних плат.

Надрукувати
мітки:
коментарів