Поділитись:

Кошмари "Укрзалізниці"

Автор: Андрій Лучик |
Понеділок, 28 травня 2018, 07:40

Подорожі – це класно, але коли подорожувати за допомогою "Укрзалізниці" - це завжди екстрим.

Екстрим починається вже тоді, коли ти стоїш на пероні чекаючи на свій потяг, а біля тебе труситься якесь нетверезе тіло. І ти думаєш "Тільки б це тіло не їхало разом зі мною в купе…".

Щоб потрапити всередину "металевого монтстра" треба здійснити нехитру маніпуляцію:вчепився рукою за липке перило, вилізти східцями і вуаля - ти у вагоні, в якому тхне людським потом та пилюкою. Знайшовши своє купе, і помітивши, що "тіла" з перону там немає - полегшенням зітхаєш. Тоді ще одне завдання – застелити своє "тимчасове" ліжко "укрзалізничівськими" простирадлами. Ці простирадла, то окрема тема… На них зібрані 50 відтінків сірого та ще колекція з плям. За цими плямами можна спокійно проводити тест Роршаха. Щоправда, ходять легенди, що є люди, яким дістаються стерильно чисті простирадла.

Якщо ж увечері стане холодно, то плед треба йти просити в провідниці. Вона, оцінивши вас поглядом, мовляв "чи можна цій людині довіряти таку цінну річ, як плед "Укрзалізниці", все ж вручає тобі його.

Найекстримальніше – це спробувати заснути (особливо якщо ваш потяг увечері). Стукіт, гуркіт, колихання – це все зрозуміло. Однак, якщо геть не пощастить, в бонус можна отримати трьох сусідів по купе, які хропуть, як реактивні мотори літаків. Ще краще, коли вони починають хропіти по черзі, а потім хором, а потім знов по черзі, і так по колу...

Можуть бути ще маленькі нюанси – це коли вашому сусіду чи сусідці захочеться перекусити десь так в годині другій ночі. І ти разом з гуркотом потягу, хропінням сусіда полицею вище, чуєш шарудіння пакетів, чавкання, звук відкривання газованої води і жахливий запах копченої курки.

Тоді настання ранку чекаєш з неймовірним нетерпінням. А зранку звісно ж треба привести себе в порядок і зробити всі ранкові процедури, так би мовити і ти йдеш у теалет потягу. Туалети – це певно ще той екстрим. Аби туди сходити, потрібно: а) мати неймовірну рівновагу, б) вміти затримувати дихання на декілька хвилин, щоб не чути всіх ароматів "Укрзалізниці" і в) завжди носити пляшечку води з собою і пачку вологих серветок. Тому, що мені ще ніколи не вдавалось з того бутафорського крану помити руки.

Хоча не все так погано. Адже найприємніший момент – це коли твоя нога ступає на перон, і ти розумієш – попереду новий день і нове місто, а позаду кошмарна ніч проведена в ретро-потязі нашої рідної "Укрзалізниці".

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
13 березня 2024
09 лютого 2024
03 лютого 2024
30 січня 2024
25 січня 2024
27 листопада 2023
21 листопада 2023
25 жовтня 2023