Поділитись:

В українських школах з'являться двері для евакуації

Середа, 30 травня 2018, 16:33

У школах обов'язково встановлюватимуть спеціальні двері з вільним відчиненням зсередини для безпечної евакуації дітей.

Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, – повідомляє "Урядовий портал".

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема вводить обов'язкову норму щодо встановлення в загальноосвітніх навчальних закладах спеціальних дверей з вільним відчиненням зсередини для швидкої та безперешкодної евакуації дітей у разі надзвичайних ситуацій.

"Безпека наших дітей – те, чим не можна нехтувати. Ми переглянули протипожежні вимоги, які містилися у старому ДБН щодо шкіл, вдосконалили та доповнили їх. Зокрема, здавалося б незначна, але така важлива зміна — тепер у школах обов'язково встановлюватимуться спеціальні двері евакуаційних виходів з вільним та легким відчиненням зсередини без ключа для того, щоб діти могли швидко та безперешкодно покинути приміщення у разі надзвичайної ситуації. Це вкрай важливо", – сказав він.

Лев Парцхаладзе підкреслив, що сьогодні необхідно не тільки використовувати сучасні рішення для підвищення безпеки дітей у школах на етапі проектування, а й дотримуватися усіх норм безпосередньо під час експлуатації будівель.

Оновлений ДБН "Будинки і споруди. Заклади освіти" вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.

Надрукувати
мітки:
коментарів