Поділитись:

Треба бити по руках, – політолог про тиск влади на бізнес у Луцьку

Середа, 30 травня 2018, 21:55
Треба бити по руках, – політолог про тиск влади на бізнес у Луцьку

Політолог Антон Бугайчук підтримує у конфлікті щодо парковки біля "Променя" депутата і бізнесмена Андрія Покровського.

На своїй сторінці у Facebook він пояснив, чому обрав саме таку позицію.

Нагадаємо: виконком Луцької міської ради без попередження відібрав більшу частину паркомісць в розважального центру "Промінь" і повернув їх прилеглій спортшколі.

"Гроші за облаштування парковки при цьому РЦ ніхто не збирається повертати. Оскільки це викликало серйозний спротив адміністрації центру, очевидно, що їм ці паркомісця насправді потрібні. Йдеться про комфорт відвідувачів, підвезення товарів, обладнання для концертів та інші важливі речі. При цьому не врахували те, що і директор "Променя", і директор спортшколи були готові домовлятися, щоб спільно використовувати парковку. Тому саме небажання міської влади домовлятися із бізнесом, інвестор якого депутат міськради Андрій Покровський не підтримав партію "УКРОП", головне звинувачення щодо них", – написав Бугайчук.

Він заявив, що підтримує в цій історії Андрія Покровського, адже його дратує постійний курс нинішньої міської влади на усунення потенційних та реальних опонентів. До того ж Антон Бугайчук часто співпрацює із ГР "Свідомі", який заснував депутат, і хотів би, щоб вони продовжували свою роботу в Луцьку.

"Сьогодні з трибуни міської ради Андрій Покровський заявив, що на бізнес у Луцьку тиснуть гірше, ніж "в часи Януковича". Хоча це порівняння, можливо, не дуже доречне, адже "в часи Януковича" в нас в країні був поганий президент із підконтрольним силовим апаратом, ручними міністерствами та російською агентурою під боком. У нашому випадку йдеться лише про міську раду і правлячу там партію "УКРОП". У них немає "силового блоку", крім десятка тітушок – хлопців з бійцівських клубів, які приходять "для масовки" на найбільш скандальні сесії. Колись була "Варта порядку", але Служба безпеки України серйозно прижучила цю організацію за незаконне стеження. Стежили, до речі, майже за усіма, зокрема за своїми партнерами", – зазначив політолог.

Зі слів Бугайчука, нікому із тих, хто не дуже симпатизує команді "УКРОП" та їхньому лідеру Ігорю Палиці, не вигідно показувати їх як дуже потужну політичну структуру.

"Там працюють такі ж українці, які розкрадають бюджети, провалюють вибори та змушують власні медіа писати дурниці. Просто в Палиці відносно багато грошей як для нашої маленької луцької спільноти", – написав Антон Бугайчук.

Як пояснив він, поки Андрій Покровський був просто бізнесменом, відкривав у Луцьку "Сіті Парк", добивався реконструкції "Променя" та фінансував лекції проти наркотиків у школах, він влаштовував менеджерів Палиці.

"Тоді в "Променя" не було проблем із парковкою, медіа укропівців писали позитивні новини про Покровського, а в.о. міського голови Григорій Пустовіт навіть виступав на відкритті розважального центру і дякував інвестору. Але Андрій Покровський почав активніше займатися саме політикою, зокрема просувати більш глобальні проекти, які стосуються всього міста. А ще ГР "Свідомі" почав вести агітацію, значно активніше та ефективніше, ніж "УКРОП". З того часу про Андрія Покровського медіа Палиці пишуть та знімають лише негативний контент, а його проекти рішень "провалюють" у сесійній залі. Тепер ось у міськраді "побачили" проблеми із парковкою, "ліві" зарплати на будівництві та інші "гріхи", – зауважив Бугайчук.

"Я не схильний ідеалізувати цього підприємця. Покровський – типовий український бізнесмен, який має достатньо коштів та внутрішнє бажання інвестувати їх не тільки в комерцію, але і в громадську діяльність та політику. Можливо пов'язані із ним підприємства справді не платять максимум податків у місцевий бюджет. Проте люди, які про це найактивніше говорять, їх часто взагалі не платять. Якщо мати бажання, можна знайти скелети в шафі у кожного більш-менш популярного політика. Але не можна допустити, щоб у нашому місті, області чи країні була монополія одного політичного угрупування. А тих, хто агресивно стягує на себе надто багато влади, треба вчасно бити по руках", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКА ВЛАДА ОБДІЛИЛА ЧИМАЛО ЛУЧАН, ЩОБ "НАСОЛИТИ" ПОКРОВСЬКОМУ?

Надрукувати
мітки:
коментарів