Поділитись:

Знайдені в "Ягодині" предмети старовини виявились культурними цінностями (фото)

Четвер, 31 травня 2018, 15:50

Волинська митниця отримала висновки експертиз щодо предметів старовини, вилучених у квітні у громадянина Німеччини, під час його спроби вивезти їх з України через пункт пропуску "Ягодин".

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Експерти Волинського краєзнавчого музею визнали ікони "Христос-Вседержитель", "Богоматір-Одигітрія" та "Святий рівноапостольний князь Володимир" культурними цінностями.

Такий же статус мають 4 фаянсові тарілки з серії "Посуд Червоної Армії і Військово-морського флоту".

Окрема експертиза Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки вказує на книги "Новий Заветь Господа нашого Іисуса Христа", "Псалтырь", "Господа Нашего Іисуса Христа Святое Евангеліє" та "Полный подарок молодым хозяйкам. Новейшая школа поварського и кондитерського искусства" як на культурну та історичну цінність.

Для потреб адміністративного судочинства вартість цінностей визначена експертами у 10 400 гривень.

За результатами експертиз складено протокол про порушення громадянином Німеччини митних правил. Суд розгляне питання про притягнення його до відповідальності за статтею 472 Митного Кодексу України (недекларування товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню). Санкція статті передбачає конфіскацію культурних цінностей, а також штраф у розмірі 100 відсотків їх вартості.

Після набуття рішення суду законної сили місце довічного зберігання врятованих волинськими митниками ікон та книг визначить Експертно- фондова рада з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей. Рада є постійно діючим органом Міністерства культури України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024
20 грудня 2023
19 грудня 2023