Поділитись:

На Волині крадії лісу на "євробляхах" намагалися вивезти дуби

Неділя, 03 червня 2018, 16:12
На Волині крадії лісу на

2 червня затримали крадіїв дубів. Операцію провели працівники державної лісової охорони, групи оперативного реагування ДП "Цуманське ЛГ" та поліції, повідомляє прес-служба волинських лісників.

Розпочалося все з того, що у Берестянському лісництві ДП "Цуманське ЛГ" (територія належить до ПЗФ) було виявлено самовільну порубку дубів. Лісівникам вдалося встановити, що причетна до цього група осіб (серед яких – жителі с. Карпилівка Ківерцівського р-ну), які прибули до лісу на двох машинах.

На Волині крадії лісу на

На місці постійно чергували працівники державної лісової охорони. В результаті проведених дій виявилося, що крадії дійсно використовували для вивезення деревини з лісу вже традиційні транспортні засоби – бус та позашляховик з іноземною реєстрацією.

Згодом лісівники стали рухатися слідом за бусом, навантаженим дубовими колодками. Повідомили про факт і звернулися за допомогою до працівників Ківерцівського райвідділу поліції. Затримали машину з деревиною вже у смт Колки Маневицького району.

На Волині крадії лісу на

Ще одна група державної лісової охорони переслідувала позашляховик із єврономерами. Машину затримали у лісі. Троє чоловіків, які там були, в результаті повтікали, покинувши і деревину, і автомобіль. Проте їхні особи відомі. В машині вони лишили 4 дубові колодки і бензогенератор – цих доказів більш ніж достатньо для встановлення причетності до злочину і безпосередньо вини.

Варто зазначити, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Також чоловікам доведеться сплатити суттєві суми штрафів та завданих збитків.

На Волині крадії лісу на

Надрукувати
мітки:
коментарів