Поділитись:

Борги лучан перед «Луцьктеплом» «вибиватимуть» колектори

Четвер, 24 березня 2016, 12:54

До стягнення заборгованої оплати за тепло та гарячу воду з лучан перед ДКП "Луцьктепло" долучили колекторську фірму.

Як розповів під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу сьогодні, 24 березня, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, поточні борги перед ПАТ "Волиньгаз" намагаються погашати вчасно, аби не нарощувати заборгованість, – пише ІА Волинські Новини.

Уже оплачено 4,4 мільйона гривень за березень. Крім того, решту плати за газ у березні планують оформити у вигляді перерахунку субсидій.

Нагадаємо, з початку року ДКП "Луцьктепло" балансує під постійною загрозою відключень від газу та електроенергії. Свого часу керівництво підприємства нарікало, що постачальники газу та електроенергії не хочуть отримувати оплату у вигляді субсидій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЛУЦЬКТЕПЛО" ДОМОВИЛОСЯ З "ВОЛИНЬГАЗОМ"

Населенню надано послуг на 34 мільйони, а сплатять вони фактично 13. Решта – 21 мільйон, має надійти як субсидії. І якщо НАК "Нафтогаз" погоджується погашати борги субсидіями, то ПАТ "Волиньобленерго" та ПАТ "Волиньгаз" вимагали реальні гроші, а не папірці від держави.

Та, зауважив сьогодні Тарас Яковлев, у ПАТ "Волиньгаз" вже погодилися з таким перерахунком. Таким чином в місті сподіваються, що борги вдасться погасити за рахунок субсидій. Такі ж переговори відбуваються і з ПАТ "Волиньобленерго".

Крім того, зі слів посадовця, лучани цьогоріч почали "виправлятися" і справніше платять за послуги. Але ще залишаються старі борги. Він повідомив, що питанням, як повернути підприємству гроші нині займаються колектори та виконавча служба.

"Уже працює колекторська компанія по роботі з боржниками "Луцьктепла". Системна аналогічна робота ведеться і по "Луцькводоканалу". І виконавча служба активізувала свою роботу", – пояснив Тарас Яковлев.

Надрукувати
мітки:
коментарів