Поділитись:

Їж, молись… пиши

Вівторок, 05 червня 2018, 07:40
Їж, молись… пиши

Напередодні гарного свята – Дня журналіста, захотілося поділитися із читачами ІА "Конкурент" сокровенним. Тим, що не входить в ефіри, про що не пишуть в інтернет-виданнях, газетах та не розповідають по радіо.

Заінтригувала? Сподіваюся. Так от, ми, працівники ЗМІ, бачимо масу деталей, емоцій, які навіть при великому бажанні не можемо пояснити словами, передати завдяки відео чи звуку – це щось на рівні відчуттів. Ми навчилися вивчати публіку під час концертів. І можемо передбачити, чи кричатимуть виконавцю, актору чи гумористу "на біс". Ми розуміємо, про кого говорять політики, коли під час інтерв'ю не хочуть називати імен. Ми навіть можемо передбачити відповіді чиновників на наші конкретні питання, саме тому інколи стараємося запитати щось "фантастичне", аби читачу було цікаво та інформативно.

Ми вже маємо "свої" місця у кожному куточку Луцька, де готують смачну каву та дозволяють підзарядити техніку. А на вулиці зустрічаємо "знайомих" людей, яких бачили на різноманітних заходах. Ми не знаємо імен, та знаємо, що ця пані з ЦНАПу, ця – з якогось там управління, цей чоловік взагалі поліцейський, який сьогодні вихідний, бо йде не у формі.

На цікавих заходах, де веселяться діти, ми помічаємо хлопчика, який щойно впав і обдер коліно, але за мить знову побіг гратися до інших малят. На відкритті чогось пафосного, помічаємо неймовірної вроди дівчат, яких в житті бачили у супермаркеті із торбинкою цибулі і без тонни косметики. На серйозних подіях впадають в очі статті "Чим корисний алкоголь", які читають на смартфонах не менш серйозні люди. Ми, певно, навчилися бачити і відчувати все.

Сила-силенна інформації весь час опрацьовується, аналізується у нашій голові. І навіть у вихідні не можемо пройти повз якусь "руханину" у місті. Ми завжди у пошуках чогось свіжого та цікавого. Дбаємо, аби лучани були в курсі світових, всеукраїнських та регіональних новин.

І, певно, для нас слово "журналіст" асоціюється не з професією, а стилем життя – їж, молись, пиши =)

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів