Поділитись:

Розбійнику, який втік з луцького ізолятора, дали 11 років тюрми

Вівторок, 05 червня 2018, 11:53

На Волині засудили небезпечного злочинця, який утік з-під варти, його дружину-пособницю та його спільника-розбійника.

Про це повідомляється на сторінці заступника прокуратура області Максима Киричука у мережі Facebook.

40-річного мешканця Луцька, який у вересні 2016 року втік з ізолятора тимчасового тримання, засудили до 11 років позбавлення волі.

Неодноразово судимого чоловіка визнали винним у розбої, поєднаному з проникненням у житло; незаконному поводженні із вогнепальною зброєю та бойовими припасами; втечі з-під варти, а також втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність.

12 грудня 2015 року зловмисник, змовившись із раніше судимим 25-річним лучанином, вчинив розбійний напад з проникненням у житло в селі Коцюри Любомльського району. Попри те, що злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним нападникам, які поранили господаря будинку із вогнепальної зброї, не вдалося.

Затриманий, аби уникнути кримінальної відповідальності, втік з-під варти.

Уночі 16 вересня 2016 року, коли його з Луцького ІТТ доставили у лікарню зі скаргами на стан здоров'я, розбійник, заволодівши гранатою і пістолетом та погрожуючи їх застосуванням, змусив беззбройних конвоїрів не чинити йому опору та утік з-під варти.

Сприяли його втечі дружина та неповнолітня знайома, які підклали в потрібне місце в лікарні пістолет та гранату.

17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, 2016 року засудили до 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

Дружину розбійника визнали винною у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти та призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку.

Сам зловмисник, відсидить за ґратами 11 років, а молодший співучасник розбою – 9 років. У обох буде конфісковане усе належне їм майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів