Поділитись:

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Вівторок, 05 червня 2018, 21:04
Apple презентувала нові версії iOS та macOS

В ході першого дня конференції WWDC Apple представила нові версії ключових операційних систем: iOS та macOS.

Про це повідомляє ain.ua

iOS 12

Apple сфокусувалася на продуктивності. Оновлення отримають ті ж пристрої, що підтримували iOS 11. Це iPhone 5s і новіше, а також iPad Air і новіші. Запуск програм і поява клавіатури прискориться удвічі, виклик камери буде відбуватися на 70 % швидше.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Спільно з Pixar компанія розробила формат для AR-контенту – USDZ. Його можуть використовувати сайти і додатки для демоматеріалів чи інтерактивних ілюстрацій.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

З'явився новий додаток – AR-лінійка Measure. Він дозволяє вимірювати розмір реальних об'єктів, а також розпізнає прямокутні об'єкти.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

ARkit 2 – новий фреймворк для роботи з доповненою реальністю. Покращено розпізнавання особи, рендеринг, з'явилося розпізнавання об'єктів і підтримка мультиплеєрного режиму. Користувачі декількох iPhone або iPad зможуть побачити одні й ті ж віртуальні об'єкти, а також взаємодіяти з ними.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Photos почнуть пропонувати пошукові запити. Також покращилися інші способи пошуку: по заходах, за типами закладів і так далі. У новій вкладці For You, яка з'явиться в Photos, програма буде пропонувати оброблені алгоритмами знімки. Ще з'явилися нові можливості для шеринга знімків.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Siri отримала Shortcuts – підтримку окремих функцій з додатків. Це нагадує скіли Amazon Alexa. Створювати їх можна самостійно, пов'язуючи між собою між собою можливості декількох додатків. Фактично, це аналог програми Automator, доступної на macOS. Shortcuts працюють на iPhone, iPad, Apple Watch і HomePod.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Крім цього, в iOS 12 можна додати пропозиції від Siri на головний екран. Асистент вивчає ваші звички і повідомляє про релевантні дії. Наприклад, якщо ви щоранку купуєте каву, Siri почне це пропонувати.

Apple News. Новинний агрегатор від Apple (недоступний в Україні) отримав нові вкладки: Today і Browse. Також в iPad-версії є сайд-бар для вибору джерел.

Акції. У програми оновлений дизайн, а також інтеграція з Apple News для відображення бізнес-новин. Новини будуть відображатися прямо в програмі. Нарешті, "Акції" з'являться на iPad.

Диктофон. Програма також змінила дизайн, отримала підтримку iCloud-синхронізації і iPad-версію.

Apple Books – нова назва iBooks. "Читалка" теж отримала новий дизайн, покращений цифровий магазин.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

CarPlay. Автомобільна мультимедійна система отримала підтримку сторонніх навігаційних додатків. Google Maps і Waze, напевно, скористаються шансом.

Режим "Не турбувати". Apple вводить підтримку нічної версії режиму – до ранку в ньому не будуть відображатися повідомлення. Також режим "Не турбувати" можна запускати з таймером, виставляючи його на потрібний відрізок часу.

Повідомлення. З'явилася тонка настройка нотифікацій. Їх можна приховувати з екрану блокування, відправляючи відразу в центр повідомлень. Siri буде пропонувати відключення повідомлення від невикористовуваних програм. Нарешті з'явилося угруповання повідомлень.

Screen Time. Це контрольна панель, яка раз на тиждень буде надсилати детальний звіт про використання смартфона. Ви побачите, скільки ви користувалися додатками і коли. Крім цього, з'явилися ліміти по використанню програм – для тих, хто бореться із залежністю від смартфона. Вони будуть відображати повідомлення про час, що залишився. Їх можна відтермінувати. При цьому всі налаштування і ліміти синхронізуються між пристроями.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Батьківський контроль отримав просунуті можливості. Можна обмежувати доступ до додатків і сайтів для дітей.

Animoji. Анімовані смайлики тепер розпізнають мову. Також з'явилися нові аватари.

Memoji. Тепер можна створювати власні віртуальні аватари, як в Snapchat. Записувати Animoji і Memoji можна прямо з програми "Камера".

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

FaceTime. З'явилася підтримка групових дзвінків – до 32 осіб одночасно. При цьому є накладення Animoji і Memoji в реальному часі.

macOS

Версія 10.14 називається "Мохаве". Це пустеля на кордоні Каліфорнії і Невади.

Темна тема. Вона перемикає інтерфейс додатків в темні кольори, змінює шпалери. Адаптовані все нативні додатки від Apple, включаючи середовище для розробників XCode.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Динамічний десктоп. З цією функцією робочий стіл автоматично змінює вид протягом дня.

Desktop stacks. Рішення проблеми з захаращеними робочими столами – нова функція групує файли з робочого столу в "стопки" за типом. Далі їх можна впорядкувати або використовувати в інших програмах.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

У Finder з'явився новий спосіб відображення – "Галерея". Акцент зроблений на великих превью. Зліва, в сайдбарі, можна відобразити метадані файлу. Також в сайдбар можна винести скрипти з Automator.

Швидкий переглядач Quick Look отримав підтримку розмітки для файлів і зображень.

Скріншоти запозичили функцію з iOS. Після створення скріншота він відображається в правому нижньому кутку. Доступне швидке використання розмітки.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Запис скрінкасти з'явилася серед можливостей для скріншотів. Можна вибрати область для запису на екрані. Раніше ці можливості були заховані в QuickTime.

Continuity Camera. Це можливість використовувати камеру iOS-пристроїв в десктопних програмах: знімати кадри або сканувати файли.

Акції, Диктофон, Apple News також з'явилися на macOS. Вони мають вигляд майже як iPad-версії.

Додаток Будинок прийшов на декстопо – з його допомогою можна керувати пристроями "розумного будинку". Підтримується управління за допомогою Siri.

Приватність. Тепер з'являться повідомлення від додатків, які вимагають доступу до даних, на кшталт мікрофона, розташування, даних Safari і так далі.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Safari отримає просунуті налаштування безпеки і показуватиме попередження на сторінках, які використовують трекінгові елементи. Браузер більше не стане видавати докладну інформацію про пристрій, так що компаніям буде складніше відрізнити ваш Mac від інших Mac.

Mac App Store отримає редизайн в стилі мобільного App Store і підтримку темної теми. З'явиться формат Stories і статті з підказками. Вийшли нові API для рейтингів і оцінок. У магазині дебютують Office 365, Lightroom CC і інші нові програми.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Metal, графічна технологія для Mac, яка оптимізує використання GPU, підтримується вже на 1 млрд пристроїв. Тепер вона краще сумісна з декількома зовнішніми відеоприскорювачами. Також покращена підтримка машинного навчання. З'явився фреймворк Create ML. Він допомагає тренувати ІІ-моделі. Фреймворк Core ML 2 став швидше в порівнянні з першою версією.

Apple не планує об'єднувати macOS і iOS. Зате компанія показала превью нового проекту, який допоможе перенести мобільні додатки на десктоп. Вони адаптовані для використання клавіатури, трекпада або миші. Перші приклади: News, Диктофон і Акції. Але розробники отримають ці інструменти для роботи з програмами в наступному році.

Apple презентувала нові версії iOS та macOS

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024