Поділитись:

Луцький тролейбус&Луцький наркоман

Четвер, 07 червня 2018, 07:40

Спека, по обіді, тролейбус заповнений більш, як наполовину. Зупинка. Кондуктор кричить: "Не заходь, навіть не думай!". Кричить чоловіку, якому за тридцять. Дядько має доволі знайоме лице, часто бачила його біля Свято-Троїцького Собору. Ну як часто? Він сидів із пакетом, що обмазаний клеєм, коли я ще ходила в школу, а тобто понад десять років тому. Витривалий, дай Боже здоров'я.

Так ось кондуктор кричить: "Не заходь, навіть не думай!"

А він і не заходить. Видно, що чи то не тверезий, чи то на приколі. Усміхається щось, з місця на місце ноги переминає.

Пасажирка, років за 50, спітніла, з двома сумками, тяжко дихає: "А що, частий гість?"

Кондуктор: "Та я його знаю. П'яний, а два рубля на квиток ніколи не має"

Пасажирка, сидить на місці, років на 40, брови татуйовані так, що її лице набуває суворого вигляду: "А хіба ви маєте право не пустити до салону?"

Кондуктор: "П'яних маю право не пускати"

Пасажирка з суворими бровами: "А як знаєте, що він п'яний? А може має гроші? Ви що тут, начальник великий?"

Кондуктор мовчить. Певно, жінка у нього з такими ж бровами. Звик мовчати чи що? Бо ж вона б кричала у першу чергу, якби той п'яний чи обкурений виблював на її блузу.

Пасажирка з тяжкими сумками намагається пройти по салону.

Пасажирка з бровами голосно перериває її спробу: "Хай мужчина допоможе, він же ж тут головний! Він вирішує, кого пускати"

Мужчина мовчить.

Я повернулася спиною і дивилася на проспект Волі, який віддалявся. У навушниках грала пісня італійців із цьогорічного Євробачення. Вони співали про важливі речі. Про мир і про правильні орієнтири.

За кожним пасажиром за моєю спиною була власна історія, варта сміху, сліз, захоплення та обурення.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів