Поділитись:

Більшість заробітчан з України не планують залишатися у Польщі

Четвер, 07 червня 2018, 08:23

Переважна більшість українських трудових мігрантів (73 %) не мають наміру залишатися жити в Польщі. Таке бажання декларують лише 11% українських заробітчан, які перебувають у Польщі.

Про це йдеться в дослідженні "Барометр трудової міграції" в першому півріччі 2018 року, підготовленому компанією Personel Service, – повідомляє Укрінформ.

"11 % працівників з України, які працювали в Польщі, думають про те, щоб на постійно поселитися в Польщі, 15 % ще не знають, чи в майбутньому приймуть таке рішення, і 3/4 українців сприймають перебування в Польщі як тимчасове, що означає: після завершення праці вони хочуть повернутися на батьківщину",- підкреслюється у дослідженні.

Про купівлю житла в Польщі думають 3 % українців, які коли-небудь працювали в Польщі, а 0,5 % декларують, що вже мають квартиру чи будинок у Польщі. Крім того, 3% українців, які працюють у Польщі, хочуть відкрити в Польщі свою фірму.

Найчастішими причинами, чому українські трудові мігранти обирають Польщу, є: географічна близькість (53,3 %), зарплата (44 %), низький мовний бар'єр (33,8 %), а також наявність близьких, які вже працюють у Польщі (30 %).

Надрукувати
мітки:
коментарів