Поділитись:

На пляжі Світязю заборонили торгувати

П'ятниця, 08 червня 2018, 11:32
На пляжі Світязю заборонили торгувати

На сесії Світязької сільської ради депутати розглянули звернення представників громади про заборону торгівлі на центральному пляжі і розміщення тимчасових торгових об'єктів.

Зі слів сільського голови Миколи Цвида, на зборах селян 3 червня просили заборонити на пляжі торгівлю, а також розміщення тимчасових об'єктів торгівлі, – Район.Шацьк.

Присутня на сесії Марія Христецька, директорка Шацького національного природного парку, наголосила, що до початку сезону пляжі потрібно впорядкувати і встановити на них біотуалети, переодягальні, смітники, облаштувати місця для відпочинку.

Микола Цвид додав, що скоро в сільську раду надійдуть малі сміттєві контейнери для населення, яке уклало договори з КП "Будинкоуправління", та 10 великих.

Торгівлю біля озера, зокрема в тимчасових об'єктах, активісти теж не хочуть бачити: ні горілкою, ні пивом, ні морозивом і соком. Невелика суперечка виникла на сесії з приводу продажу пончиків. Зокрема зазначили, що цю торгівлю не можна заборонити, бо люди мають заробляти влітку гроші. Хоча одним не подобається "неестетичний" вигляд тих, хто їх продає, іншим – що продають їх не світязькі, а шацькі люди, треті казали, що продавці пончиків повинні сплачувати податки.

Представниця громади Олена Зборовська внесла пропозицію зупинити будівництво тимчасових споруд на пляжі, оскільки, з її слів, їх будують не на роки, а на століття. У береговій смузі потрібно залишити тільки атракціони, човни і катамарани.

Сам факт облаштування пляжу підприємцями влаштовує владу Шацького району. Бізнес вкладає у цю справу великі гроші, тому нормально, зі слів посадовців, що він захоче встановити на території пляжу торгові точки з морозивом, водою, пивом, хот-догами.

За торгівлю на пляжі безалкогольними напоями і продуктами харчування висловилася більшість депутатів сільської ради, проте запропонували запитати туристів. Ініціативна група не захотіла опитувань і зволікань та висловилася категорично проти будь-якої торгівлі на пляжі і наполягла на голосуванні депутатів за звернення по двох пунктах: заборона торгівлі спиртним на пляжі; заборона торгівлі морозивом, водою, соками та іншими продуктами.

Як наслідок – 9 обранців громади підтримали заборону торгівлі і спиртним, і продуктами харчування, один – Олександр Статкевич – висловився проти.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024