Поділитись:

У Луцьку відбудеться виставка до 100-ліття незалежності Польщі

Субота, 09 червня 2018, 13:01

15 червня в Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України відбудеться урочисте відкриття мистецької виставки "Добрий день".

На виставці, яка присвячена 100-літтю незалежності Польщі, експонуватимуться роботи викладачів Вроцлавської академії мистецтв імені Євгеніуша Гепперта, - пише "Волинський монітор".

У Луцьку буде показано близько 50 творів 44 митців із Вроцлавської академії мистецтв. Художні роботи – від абстракції до реалізму – виконані в різноманітних видах і жанрах мистецтва. В експозиції буде представлено живопис, графіку, фотографію, скульптурні інсталяції, ассамбляж тощо.

Ці роботи вже експонували у Львівському палаці мистецтв. Після Луцька їх покажуть також у Кам'янці-Подільському.

"Показ вроцлавського мистецтва в Україні в усій різноманітності стилів, тем, технік і способів вираження буде цікавий українському глядачеві, стане діалогом, різновидом спілкування та буде сприяти інтеграції творчих середовищ наших країн", – зазначила Ольга Луковська, заступник директора Львівського палацу мистецтв із науково-мистецької діяльності, куратор виставки з української сторони.

Вроцлавська академія мистецтв імені Євгеніуша Гепперта – польський вищий навчальний заклад, який славиться відомими випускниками та сильним викладацьким складом. Саме професори, викладачі та аспіранти академії підготували виставку.

Відкриття виставки відбудеться 15 червня о 17.00 у Галереї мистецтв ВОНСХУ (Луцьк, вулиця Лесі Українки, 24а).

Партнером проекту є Львівський палац мистецтв. Відкриття виставки в Луцьку пройде під почесним патронатом Генерального консульства РП у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів