Поділитись:

УКРОПу не вистачає сміливості сказати лучанам, звідки смердить, - блогер

Субота, 09 червня 2018, 17:07

Вийшов свіжий відеоблог Святослава Зелінського "Про сморід, сніданок і знову сморід...".

У ньому чоловік припустив, чому УКРОПу не вистачає сміливості розповісти лучанам, звідки ж смердить у місті.

Зелінський почав з того, що минулого тижня Луцька міська рада намагалася дати відповідь лучанам, що твориться в місті з екологією і звідки цей неприємний запах, який у різні дні накриває різні райони міста. Зустріч із пресою та громадськістю була велика, говорили довго, а в результаті сказали, що не знаємо що робиться.

"Більше того, не змогли нічого вигадати іншого, як сказати, що це, мабуть, диверсія – якийсь зловмисник, який тероризує 200-тисячне місто. Насправді це говорилося серйозно і навіть встановили винагороду для того, хто скаже, хто цей злодій, який робить такі погані речі", – зауважив блогер.

Та зізнався, що йому здається, що на зустрічі не вистачило сміливості для висловлення реальної проблеми.

"Я не розумію чому не сказати, що проблема в місті з очисними спорудами. Але якщо визнати таку проблему, то її потрібно буде вирішувати. І для того, щоб вирішити, потрібно буде десятки мільйонів гривень вкласти в цю проблему. Більше того, місту, напевно, доведеться на 2-3 роки всі капітальні видатки спрямувати на вирішення цієї проблеми. А це значить, що не будуть ремонтуватися двори, дороги, не будуть проводитися реконструкції парків, влаштовуватися всілякі фестивалі", - зауважив Зелінський.

Також подивувався, чому у цій проблемі УКРОП себе веде саме так, адже не вони вигадали цю проблему.

"Проблема очисних актуальна для міста ще на початку двохтисячних років. І мені здається, якби вони публічно заявили про те, що "Лучани, нам треба ось так вчини", я думаю, ми б їм повірили і почекали вирішення цієї проблеми. Але вони йдуть іншим шляхом. Для мене це теж зрозуміло. У нас ще з радянських часів звикли до якихось ювілеїв, урочистої події, прозвітуватися про зроблене. Практика звітуватися до чергової річниці чогось залишається. У цьому випадку ми говоримо про чергові вибори. Якщо УКРОПу не вдасться довго розповідати про те, скільки дворів, доріг і фестивалів вони провели, то вважають, що тоді вони не зможуть виграти. І тому діють – як діють", - підсумував блогер.

Нагадаємо, що заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, звітуючи про результати роботи комісії з виявлення джерел смороду, заявив, що "Робиться це невідомо ким, невідомо як, але погодинно".

Натомість 12 Канал провів журналістське розслідування та пояснив чим і чому смердить у Луцьку.

Читайте також: КОГО ЛУЧАНИ БАЧАТЬ МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ: РЕЙТИНГ

Надрукувати
мітки:
коментарів