Поділитись:

Це злочин перед майбутнім Волині, – радник голови ОДА про тиск на бізнес у Луцьку (відео)

Неділя, 10 червня 2018, 21:00

Відомий український блогер та радник голови Волинської ОДА Денис П'ятигорець висловив свою думку, стосовно суперечливих дій луцької влади по відношенню до місцевих та міжнародних інвесторів.

Своє обурення такими діями він розповів під час великого інтерв'ю із Тарасом Шкітером у головному на Волині ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE".

ПАРТНЕР ПРОГРАМИ МАГАЗИН ЧОЛОВІЧОГО ОДЯГУ ARBER PORT-CITY

Телеведучий поцікавився думкою П'ятигорця стосовно рішення Луцькради розірвати договір оренди з Волинською облспоживспілкою під луцьким "Завокзальним ринком" та припиненням співпраці з розважальним центром "Промінь". Адже після таких дій інвестиційний клімат у місті , м'яко кажучи, не покращується.

"Знаєте, мені не хочеться коментувати, для чого це робиться. Мені хочеться сказати, словами класика Михайла Жванецького: "Красти треба з прибутку, а не зі збитку". Тобто ситуація, коли влада душить бізнес, вона абсолютно алогічна. Влада мусить все робити для розвитку бізнесу. Що таке бізнес – це податки, що таке податки – це бюджет. Чим краще працює бізнес, тим більше податків, тим більше робочих місць, тим менше невдоволення людей, тим менша криміногенна ситуація, і так далі. Це механізм, який працює у всьому цивілізованому світі", - переконаний радник голови ОДА.

Також він зауважив, що позиція його керівника Олександра Савченка – для бізнесу робити максимально сприятливий клімат.

"Я, як людина, яка розділяє цю філософію, взагалі не можу зрозуміти про що думали ті представники влади, які сьогодні є в місті Луцьку, коли не пустили McDonald's . Це ж просто ганьба! McDonald's це транснаціональна компанія. Якщо вона заходить в якийсь обласний центр, це бренд, який притягує інші великі іноземні бренди. Це бренд, який показує усім іншим інвесторам: "Будь ласка, ходіть, тут хороший інвестиційний клімат, тут купівельна спроможність, тут у людей є гроші, тут вони можуть купувати, тут можна створити робочі місця і так далі". І дійсно, це підтягує вже інші бренди, бізнес, інвестиції і воно починає працювати. А сьогодні не пустивши McDonald's в Луцьк, відкинули, на жаль, центр Волині не в 90-ті, принаймні в двохтисячні роки", – переконаний П'ятигорець.

Окрім того, його подивували дії Луцькради, яка не зацікавлена в місцевих інвестиціях.

"Добре, вам не потрібен міжнародний інвестор, але що ви робите з місцевими інвесторами? Що ви робите? Навіщо от всі ці речі, які робилися? Ви хотіли натиснути на депутата Покровського? А вам плювати на всіх тих людей, які приїжджають у центр "Промінь" і не будуть мати де поставити машину? Вони мають бігти через дорогу і наражати на небезпеку життя свої дітей, бо це розважальний центр? Ви цього хотіли домогтися?", - обурився під час інтерв'ю радник голови ОДА.

Та підсумував, що бізнес потрібно підтримувати.

"От все це, що було зроблено, на мій суб'єктивний погляд, це по суті злочин перед майбутнім Волині", - додав Денис П'ятигорець.

Нагадаємо, що влада прийняла незаконне рішення про припинення в односторонньому порядку договору між "Проміньпарксервіс" і школою плавання. Тоді депутат Андрій Покровський з трибуни сесії Луцькради відкрито заявив про політичний тиск на нього "укропівської" влади шляхом впливу на його бізнес. Згодом перед концертом у РЦ "Промінь" Студії "Квартал-95" невідомі встановили обмежувачі руху на спільній парковці РЦ та плавального басейну. На відео з камер спостереження видно й присутнього під час монтажу обмежувачів заступника міського голови депутата Костянтина Петрочука, на якого відкрили кримінал за перешкоджання господарській діяльності ТОВ "Проміньпарксервіс" .

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів