Поділитись:

На Волині сприятливий ґрунт, але не вистачає робочої сили, – професор

Неділя, 10 червня 2018, 17:30

В Україні на сьогодні неможливо виробляти екологічно чисту сільськогосподарську продукцію внаслідок забруднення ґрунтів та взагалі довкілля, але можливо – екологічно безпечні продукти харчування.

Найбільш забруднені сільськогосподарські землі в Запорізькій, Луганській, Донецькій, Харківській областях. Ці питання обговорювались 7 червня в рамках конференціі "Агроекологія 2018", –повідомляє "Інфоіндустрія".

Любомир Хомічак, професор Інституту продовольчих ресурсів НААН.><span class=Любомир Хомічак, професор Інституту продовольчих ресурсів НААН.

Так Любомир Хомічак, професор Інституту продовольчих ресурсів НААН відзначив: "За даними моніторингу, вміст важких металів у землях сільськогосподарського призначення у більшості районів України не перевищує гранично допустимих концентрацій. Проте в Запорізькій, Луганській, Донецькій, Харківській і деяких інших областях з високим рівнем розвитку промисловості у сільськогосподарських землях концентрація свинцю, кадмію нікелю, марганцю та ін. елементів в 2-5 разів перевищує ГДК".

За його висновком, усе це підтверджує факт забруднення харчових продуктів і, як наслідок зростання захворюваності населення нині і в майбутньому.

"В 2017 році забруднення ґрунтів і води стало причиною захворювань більше 6 млн. та смерті до 1,8 млн. чоловік у світі", — повідомив Любомир Хомічак.

На думку вченого, більш екологічно сприятливі для ведення сільськогосподарського виробництва з екологічної точки зору є Західна Україна, але в цьому регіоні не вистачає робочої сили.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 листопада 2018
09 листопада 2018
30 жовтня 2018
29 жовтня 2018
09 жовтня 2018
12 вересня 2018
31 серпня 2018
27 серпня 2018
23 липня 2018
19 липня 2018
06 липня 2018
14 червня 2018
17 травня 2018
08 травня 2018
19 квітня 2018