Поділитись:

Послуги ріелторів у Луцьку – одні з найдешевших в Україні (інфографіка)

Понеділок, 11 червня 2018, 11:54
Послуги ріелторів у Луцьку – одні з найдешевших в Україні (інфографіка)

У Луцьку покупці житлової нерухомості виплачують ріелторам найменші гонорари.

Портал Domik.ua. з'ясував, яку комісію за свої послуги беруть ріелтори в різних містах України.

Покупці можуть оплачувати гонорар агентам в різних розмірах. Про остаточну суму комісії в більшості випадків ріелтор і клієнт домовляються індивідуально.

Комісія ріелтору по регіонах України

Послуги ріелторів у Луцьку – одні з найдешевших в Україні (інфографіка)

Інфографіка показує середній відсоток гонорару, який оплачують покупці або продавці ріелторам при оформленні договору купівлі-продажу нерухомості в різних містах України. Розмір комісії залежить від домовленості між сторонами угоди.

Максимальний розмір гонорару ріелторам оплачують покупці в Києві. Експерти стверджують, що столичні агенти беруть за свої послуги в середньому від 2-х до 6 % від суми угоди.

У Дніпрі та Харкові середній розмір комісії агента становить 5 %. У кожному з міст гонорар ріелтору оплачує продавець. Покупець платить за надані фахівцем послуги винятково за особистою домовленістю з ним.

За даними агентств нерухомості, дещо меншу комісію беруть ріелтори в Вінниці, Рівному, Миколаєві, Полтаві, Херсоні, Черкасах та Чернівцях – 4 % від суми угоди купівлі-продажу житла.

У Львові, Одесі, Сумах та Чернігові послуги ріелторів оцінюються в 3-5 %. При цьому в Кропивницькому, Ужгороді та Тернополі покупці при оформленні договору на придбання квартири надають агентам гонорар в розмірі 3 % від суми угоди.

Мінімальну комісію покупці оплачують ріелторам в Житомирі, Запоріжжі, Хмельницькому, Луцьку та Івано-Франківську – від 2-х до 3 %. У цих містах виплату гонорару здебільшого здійснює покупець.

Надрукувати
мітки:
коментарів