Поділитись:

Луцькрада отримає мільйонні кредити, щоб облаштувати місто

П'ятниця, 25 березня 2016, 10:32
Луцькрада отримає мільйонні кредити, щоб облаштувати місто

Луцька міська рада планує цьогоріч залучити 10 мільйонів гривень кредиту від НЕФКО. Також міськрада виступає гарантом у декількох кредитних угодах на солідні суми.

Під час засідання міськвиконкому 23 березня стало відомо, які кредити планують отримати комунальні підприємства міста та Луцька міська рада, – інформує ІА Волинські Новини.

Луцька міська рада виступає гарантом виконання зобов'язань, що виникають у рамках виконання кредитних угод, які підписані для покращення якості та надійності у наданні комунальних послуг, розвитку та удосконалення водопровідних, каналізаційних та теплоенергетичних систем, впровадження нових енергозберігаючих технологій.

Учасником відповідного проекту є державне комунальне підприємство "Луцьктепло", яке з Європейським банком реконструкції та розвитку реалізуватиме проект "Реконструкції та модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька". Граничний розмір надання гарантії для виконання боргових зобов'язань визначено у сумі 320 мільйонів гривень.

Крім того, для реалізації проекту з модернізації і реконструкції систем подачі води та водовідведення у місті Луцьку встановлено граничний розмір надання для виконання боргових зобов'язань у сумі 15,840 мільйона гривень.

Учасниками виконання проекту є КП "Луцькводоканал" та Північною Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО).

У рамках інвестиційного проекту "Реалізація енергозберігаючих заходів в бюджетних установах Луцька", передбачається впровадження енергоощадних заходів у шести громадських будівлях міста (ДНЗ №21,ЗОШ №5, ДНЗ №11, Гімназія №21, ЗОШ №10 та Луцька міська клінічна лікарня). Для цього в 2013 - 2015 роках місто отримало кредит в рамках договору між Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) та Луцькою міською радою. Станом на 01 січня 2016 року борг складає 2,248 мільйона гривень.

Цьогоріч році Луцька міська рада плану отримати кредит від НЕФКО в сумі 10 мільйонів гривень. У рамках цього проекту передбачається проведення комплексу робіт, зокрема, модернізація систем освітлення в приміщеннях учбових закладів,встановивши світодіодні світильників; встановлення індивідуальних теплових пунктів та заміна/відновлення теплової ізоляції на трубопроводах; термомодернізація будівель.

Надрукувати
мітки:
коментарів