Поділитись:

Волинянам пояснили, як змінилися правила розмитнення авто

Понеділок, 11 червня 2018, 14:05

Із 23 травня почали діяти нові правила при розмитненні автомобіля.

Головний державний інспектор із забезпечення доступності до публічної інформації Волинської миниці ДФС Валентина Черниш розповіла у програмі "Тема дня", що це означатиме для волинян.

"Ми зараз говоримо не про власників транзитних чи тимчасово ввезених автомобілів. А про тих, хто хоче чесно купити, чесно сплатити податки і чесно їздити автомобілем вже на українських номерах. То для таких добропорядних покупців атомобілів їхню участь спростили. Адже уже в пункті пропуску сертифікати відповідності на "Євро 5" чи "Євро 6" запитувати не будуть. Коли він заїжджає на пункт пропуску, у нього ще не повністю оформлені документи, тому зразу показати сертифікат відповідності для нього раніше було складно, адже це мусять бути сертифіковані підприємства в Україні. Тому він без сертифікату проїжджає пункт пропуску, доїжджає додому, знаходить внутрішню митницю і на втнутрішній митниці продовжує до кінця оформлювати цей автомобіль і ставить його на українську реєстрацію. Тобто це закон стимулює доброчесних власників автомобілів, які хочуть їх придбати у Європі", – пояснила Валентина Черниш.

Також є звільнення від сплати мита в тому випадку, якщо завозиться електомобіль.

Із її слів, тих, хто не хоче платити податків і користується режимами тимчасового ввезення чи транзиту, закон не стосується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ХОЧУТЬ ЗМІНИТИ СТАВКИ РОЗМИТНЕННЯ "ЄВРОБЛЯХ"

Надрукувати
мітки:
коментарів