Поділитись:

Зневага до законодавства, - Артем Запотоцький про голосування Луцької ТВК

Середа, 13 червня 2018, 14:37

Представник ініціативної групи з відкликання п'яти депутатів Луцькради Артем Запотоцький буде оскаржувати чергове рішення Луцької ТВК про припинення ініціативи відкликання.

Луцька ТВК вчергове припинила ініціативу з відкликання п'яти депутатів Луцькради, хоча ідентичне рішення, яке вони приймали раніше, було оскаржено у Верховному Суді України. Такі дії членів Луцької ТВК Артем Запотоцький називає повною зневагою до діючого законодавства.

"Це повна зневага до діючого законодавства зі сторони тимчасової влади міста Луцьк. Закон один для всіх і виконання рішення суду є обов'язковим на всій території України – це основи діючої правової держави. Ми побачили хто з ким грає, що колишні "регіонали" чітко грають з УКРОПом і БЮТ", - сказав у коментарі ІА "Конкурент" Артем Запотоцький.

Нагадаємо, що минулого року Луцька ТВК одним рішенням припинила ініціативу відкликання п'яти депутатів Луцькради: Аркадія Соломатіна, Сергія Були, Костянтина Петрочука, Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука. Тоді це рішення оскаржувалось у судах різних інстанцій доки 25 квітня 2018 року Верховний Суд України скасував цю постанову Луцької ТВК про припинення ініціативи відкликання.

Однак 7 червня цього року під час засідання ТВК, на якому мали голосувати за відкликання п'яти депутатів відбулось протилежне. Член комісії Ірина Чебелюк внесла ідентичну пропозицію, яку напередодні скасував Верховний Суд, про припинення ініціативи виборців щодо відкликання депутатів.

Серед озвучених підстав через які ініціативу припиняють – не проведено перевірки достовірності відомостей про громадян вказаних у підписних листах щодо відкликання і невчасне подання ініціативної групи підписних листів до Луцької ТВК, які ще й за своїм оформленням не відповідають ст. 40 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад".

Голова Луцької ТВК Леонід Будцев тоді зауважив, що названі Чебелюк підстави вже були оскаржені Верховним Судом.

Артем Запотоцький своєю чергою каже, що голосування за припинення ініціативи відкликання можна розцінювати, як невиконання рішення суду.

Читайте також: "ВИГЛЯДАЄ, ЯК СВІДОМИЙ САБОТАЖ", - ПОЛІТОЛОГ ПРО ЗАСІДАННЯ ЛУЦЬКОЇ ТВК ЩОДО ДЕПУТАТІВ-ВІДКЛИКАНЦІВ

"Однак немає правового механізму щодо притягнення до відповідальності за це. Неможливо притягнути до відповідальності колегіальний орган. Ми ще раз оскаржимо постанову Луцької ТВК. Адже це буде набагато скоріше і простіше. Оскільки всі факти виконання постанови Верховного суду є обов'язковими для всіх судів на території України", - сказав Артем Запотоцький.

Він додав, що за поданням голови ТВК ЦВК може і має право "розігнати" цей склад ТВК.

"Проте формування ТВК відбувається за рахунок кандидатур, які подаються політичними силами. Тоді йде єдине питання, що пан Гузь (Народний депутат України, "Народний фронт", - К.) коли ми вже були на фінальній стадії, поміняв двох членів ТВК від "Народного фронту". Ці люди зайшли в ТВК від Гузя, який повністю "ліг" під УКРОП, Палицю (Голова Волинської облради - К.) і колишніх "регіоналів". Можливо цих членів ТВК "Народний фронт" поміняє на когось іншого, а не спустить на гальмах, як це було", - додав Артем Запотоцький.

Читайте також: ЗАСІДАННЯ ЛУЦЬКОЇ ТВК ВКОТРЕ НЕ ВІДБУЛОСЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів