Поділитись:

Що робити, коли на роботі хочеться спати: поради медиків

Четвер, 14 червня 2018, 10:06

Сонливість на роботі в офісних працівників – доволі поширене явище. Вона заважає продуктивно працювати та не дає сконцентруватися.

Зі слів медиків, денна сонливість пов'язана з ослабленням організму, браком сонячного світла, безсонням, роботою у задушливому приміщенні, ненормованим робочим днем, частим відвідуванням нічних закладів, зловживанням тонізуючими напоями та іншим, – повідомляє 24 телеканал.

Аби уникнути цього, варто стежити за харчуванням. Зокрема їсти страви, багаті на вуглеводи та білки (м'ясо, риба, бобові) – тоді організм отримує велику кількість енергії. Не забувайте за овочі та фрукти, які забезпечать необхідними вітамінами та мінералами.

Дієтологи рекомендують особливо стежити за споживанням вітамінів групи В, адже вони допоможуть позбутись слабкості та стомлюваності. Їхня дія посилюється у поєднанні з магнієм (риба, морепродукти, горіхи, гриби), необхідним для роботи нервової системи.

А вітамін С (є у квашеній капусті, журавлині, цитрусових, гранаті тощо) підбадьорює і підвищує імунітет.

Також важливо вести активний спосіб життя: відвідувати спортивні заклади чи робити фізичні вправи. І стежте за кількістю випитої води: не менше 1,5–2 літрів вдень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛІКАР ПОЯСНИВ, ЧИ МОЖУТЬ "ВИЛІТАТИ" ДИСКИ У ХРЕБТІ

Надрукувати
мітки:
коментарів