Поділитись:

Дорогу Луцьк-Львів можуть завершити до початку осені

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:50
Дорогу Луцьк-Львів можуть завершити до початку осені

Дорогу Луцьк-Львів планують завершити до початку осені цього року.

Такі прогнози називає заступник начальника Волинської обласної служби автодоріг Юрій Ришкевич. Про це він розповів на нараді відповідальних за ремонт дороги структур, організованої Волинською ОДА у селі Шклинь Горохівського району на Волині, – зазначаться у сюжеті Громадського. Волинь.

Загальна протяжність дороги, яку необхідно відремонтувати становить 70 кілометрів. Усю цю ділянку розділили на вісім лотів, два з яких уже були розіграні серед підприємців – учасників тендерних закупівель. Підрядниками стали ТзОВ "Луцькавтодороґ-Сервіс" та одеська фірма "Автомагістраль-Південь". Перша виграла тендер й робитиме 9 кілометрів шляху за договірною ціною 70 млн. 159 тисяч гривень, друга ж робитиме шматок дороги протяжністю 5 кілометрів і 400 метрів за 33 млн. 666 тисяч гривень. Усі кошти на ремонт надходять із Волинської митниці.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях із фінзабезпечення реконструкцій та ремонту автодоріг. Кошти на фінансування доріг загального користування державного значення мають надходити з перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів. Половина суми перевиконання спрямовується до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів на забезпечення реконструкції доріг.

Так, у минулому 2015-му році до обласного бюджету Волині було перераховано 104 мільйони гривень, "січень місяць 2016 року випав, у лютому місяці було 60 мільйонів, і в березні відповідно – 30", – повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Головний інженер ТзОВ "Луцькавтодороґ-Сервіс", представник підрядника, Сергій Володько розповідає, що умови для роботи автодорожніх підприємств в Україні дуже несприятливі. Держава досі боргує їм більше півмільйона гривень у інших областях за виконані роботи. А беруться підприємці за таку нелегку у відносинах з державою роботу, бо треба за щось виживати. Володько каже, що матеріали, з яких роблять дорогу – українські. Планує зробити шлях швидше від запланованого часу.

Інший підрядник, фірма "Автомагістраль-Південь", тільки розпочинає підготовчі роботи, тож активних дій на дорогах наразі не вчиняє.

Дорогу Луцьк-Львів хочуть відремонтувати повністю від Луцька і до межі із Львівською областю до вересня 2016 року. Ремонт передбачає встановлення тришарового покриття, розміщення утричі більше зупинок, малювання розмітки та встановлення дорожніх знаків на двох мовах: українській та англійській, адже цей напрям слугує також як транзитний для іноземних перевізників.

Надрукувати
мітки:
коментарів