Поділитись:

У луцькій школі виник скандал через жахливий стан класу (фото)

П'ятниця, 15 червня 2018, 15:00

Батьки учнів ЗОШ № 24, які перейшли у 5 клас, занепокоєні тим, що їхні діти навчатимуться в жахливому приміщенні класу, який раніше використовував Волинський коледж Національного університету харчових технологій.

Про це вони розповіли журналісту ІА "Конкурент".

Зі слів батьківського колективу, їхні діти 4 роки навчались в одному класі, який батьки відремонтували фактично за власні кошти. Натомість їхнім дітям запропонували у 5 класі перейти навчатись у приміщенні, яке раніше використовував коледж. Батьки виступили категорично проти такої ідеї, оскільки в цьому класі проблеми з опаленням, старі вікна і відсутній ремонт.

Директор Волинського коледжу Національного університету харчових технологій Ігор Корчук сказав, що співпраця з коледжем розпочалась ще у 2007 році. Тоді Луцька міська рада переглянула статус школи, зробивши її ліцеєм. Старші класи, окрім загальної освіти, мали можливість здобути й профільну підготовку, використовуючи лабораторні та виробничі приміщення коледжу. Натомість студенти коледжу могли навчатись у приміщеннях на третьому-четвертому поверхах, які належать школі, але не використовувалися.

Директор Волинського коледжу Національного університету харчових технологій Ігор Корчук><span class=Директор Волинського коледжу Національного університету харчових технологій Ігор Корчук

Тобто співпраця відбувалась на паритетних умовах, і коледж за оренду приміщень не платив.

"Ми щороку проводили ремонт в приміщеннях, фарбували підлогу, вікна, вкладали сюди гроші", – сказав директор коледжу.

Однак місяць тому директор школи попросив звільнити приміщення, оскільки вони потрібні школі. Ігор Корчук каже, що батьки застали клас саме в період виселення.

15 червня батьки зустрілися з начальником управління освіти Зіновією Лещенко, яка пообіцяла їм, що їхні діти в цьому приміщенні навчатись не будуть.

В коментарі журналістам Зіновія Лещенко зазначила, що, відповідно до угоди між школою та коледжем, останні мали тримати приміщення в належному стані і здійснювати поточний ремонт.

"24 школа потрапляє під програму НЕФКО. Ця програма, завдяки міській владі, ухвалена недавно, і буде виділено 198 мільйонів гривень на ці потреби.Робитимуть все поступово, бо все одночасно зробити неможливо. Найперше – треба замінити вікна на енергозберігаючі. До вересня всі роботи неможливо встигнути зробити. Ми в конструктивній розмові з батьками знайшли вихід. Старші класи навчатимуться у кабінетах, які мають тематичне, чітке орієнтування, а 5-ті класи розселять в кабінети, де навчались учні інших класів", – сказала Зіновія Лещенко.

Начальник управління додала, що проблему вирішать, щоб до наступного навчального року класи, які займав раніше коледж, були повністю підготовлені для занять школи.

Голова батьківського комітету 5-В класу Наталія Конкіна сказала, що батьки задоволені тим, що їхні діти все ж не будуть навчатися в жахливих умовах, а їм дадуть нормальний клас.

"Нам пообіцяли, що наші діти будуть вчитись в нормальних умовах, і нас це повністю задовольнило. Ми відстояли те, що хотіли", – зазначила Наталія Конкіна.

Надрукувати
мітки:
коментарів