Поділитись:

Японський студент створив годинник, який пише час "від руки". ВІДЕО

Субота, 26 березня 2016, 13:15
Японський студент створив годинник, який пише час

Незвичайний механічний годинник, який виготовлено з великої кількості дерев'яних деталей, створив японський студент.

Його механізм кожну хвилину, в буквальному сенсі, пише поточний час на спеціальній поверхні. Він складається з безлічі обертових шестерний, пружин, гвинтиків і інших деталей, – пише інтернет-видання "WeUA.biz".

Годинник було сконструйовано, розроблено і виготовлено групою студентів з японського університету Мистецтва та дизайну в Тохоку (Tohoku University of Art And Design). У його конструкції використано близько 400 дерев'яних деталей і компонентів, об'єднаних в досить складний механізм. Результатом роботи цього механізму є рух чотирьох "рук", на кінцях яких встановлені спеціальні "олівці", які пишуть поточний час щохвилини на попередньо очищеній поверхні.

"Дисплей" цього незвичайного годинника є нічим іншим, як трохи урізаним дитячим планшетом для малювання за допомогою магнітного олівця. Тим, у кого була подібна іграшка, знають, що зображення на поверхні стирається досить легко, на відміну від інших годинників, які "пишуть" і використовують пластикову "дошку" і маркер.

Як повідомляє gizmodo, студенти, які створили цей "шедевр" інженерної думки, збираються налагодити виробництво наборів для самостійної збірки. Але якщо у вашому розпорядженні є лазерний різак з числовим програмним управлінням, трохи часу і терпіння, то ви зможете зробити такий механізм повністю самостійно, благо, вся необхідна для цього інформація і креслення скоро будуть доступні всім бажаючим через Інтернет. І, може бути, якийсь швейцарський годинникар, заінтригований цією ідеєю, втілить її в тому вигляді, в якому подібний годинник можна буде носити на зап'ясті руки.

Надрукувати
мітки:
коментарів