Поділитись:

Рішення щодо статусу рядів на Центральному ринку хочуть змінити

Середа, 20 червня 2018, 13:05

Рішення щодо статусу торгових рядів на території ринку "Центральний" хочуть змінити. Мова йде про земельну ділянку, де нині розміщені овочі та товари вторинного вжитку. Цю ділянку орендує підприємець Любомир Пахолко.

Відповідний проект рішення розглядала профільна комісія міської ради із земельних питань.

Як пояснив депутат Олександр Козлюк, рішення про надання статусу ринку торговим рядам на вулиці Глушець було ухвалене 2 вересня 2009 року. У нього хочуть внести зміни, зазначивши, що термін надання статусу ділянки - 1 липня 2018 року.

"Фактично рішення уже не актуальне, оскільки приймалося, коли був податок - ринковий збір - для наповнення місцевого бюджету. У зв'язку з прийняттям податкового кодексу, як такого статусу ринок не потрібно. Фактично воно не є чинним", - зазначив Козлюк.

Водночас він пояснив, що навіть якщо ухвалять таке рішення, договір оренди землі залишається чинним. Але землю тут надали для денної стоянки автомобілів для обслуговування потреб ринку. Втім нині там ведеться також торгівля. Тож цей факт має засвідчити 26 червня виїзна комісія міської ради спільно з управлінням держгеокадастру.

"А далі будемо бачити", - зазначив депутат Козлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЛЯ "ЛУЦЬКИХ РИНКІВ" ВСТАНОВИЛИ ТАРИФ НА ОРЕНДУ ТОРГОВОЇ ПЛОЩІ

Надрукувати
мітки:
коментарів