Поділитись:

"Нацдружини" "штурмували" парковку біля Старого ринку у Луцьку (фото)

Середа, 20 червня 2018, 15:40

У середу, 20 червня, представники "Національного корпусу" в області та громадського формування "Національні дружини - Волинь" "взялися" за парковку біля Старого ринку у Луцьку, яка, на їхню думку, може бути замішана у корупційних схемах.

Як розповів в коментарі ІА "Конкурент" очільник волинського "Нацкорпусу" Андрій Д'яченко, інформацію про ймовірну незаконну діяльність було отримано півтора місяці тому від місцевих ринкарів. З його слів, парковку "оформлено" на приватного підприємця, який може виявитися підставним.

"З людей стягують по 6 гривень за годину користування паркомісцем, і ці гроші не осідають в бюджеті, оскільки він сплачує Єдиний податок. При цьому стоянка має жахливий вигляд: відсутня і розмітка, і відповідні знаки", – каже він.

Д'яченко зауважив, що в розмові з присутнім на місці працівником, стало відомо, що парковкою опікується охоронна фірма "Скорпіон плюс". Він додав, що керівництво компанії відмовилося спілкуватися з активістами на території ринку та запропонувало громадському формуванню "вирішити питання" в офісі підприємства.

"Ми чудово розуміємо, що означають слова "вирішити питання", тому принципово хочемо, щоб він приїхав сюди з необхідними документами, якими він зможе підтвердити законність цієї парковки перед нами та присутніми тут журналістами. Щоб не говорили, що ми це все організували, щоб отримати якусь грошову мотивацію", – сказав азовець.

Після 45-60-ти хвилинного очікування, так і не дочекавшись представників охоронної фірми, бійці "Національної дружини" написали заяву до правоохоронних органів та покинули територію ринку.

Згодом, Андрій Д'яченко повідомив ІА "Конкурент", що зустріч з представниками компанії таки відбулася. З його слів, юристом "Скорпіон плюс" було надано інформацію, яка підтвердила законність парковки біля Старого ринку. Окрім цього, підприємство зобов'язалося за 30 днів привести територію парковки до ладу, нанести розмітку, встановити необхідні знаки, тощо.

"Ми, своєю чергою, 20 липня прийдемо інспектувати виконання обіцянок. Якщо вони це зроблять – перемога. Ні – діятимемо радикальніше", – резюмував він.

***

Нагадаємо, нещодавно виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення, яким неправомірно позбавив РЦ "Промінь" значної кількості паркомісць. Дії влади були розцінені, як тиск на депутата міськради та співвласника "Променя" Андрія Покровського. Представники ТзОВ "Проміньпарксервіс" майже відразу звернулися з позовом до Господарського суду Волинської області, який вже заборонив міськвиконкому вчиняти дії щодо демонтажу, розбирання, знесення чи в інший спосіб припинення використання автопарковки, поки остаточне рішення суду не набере остаточної сили.

До слова, напередодні виступу в РЦ "Промінь" студії "Квартал-95" заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочукз невідомими особами встановили посеред парковки обмежувачі руху та демонтували металеві конструкції, які належать "Проміньпарксервісу".

Надрукувати
мітки:
коментарів