Поділитись:

Vox populi: які фільми дивляться лучани (фото)

Неділя, 24 червня 2018, 20:00

Екшн, пригоди, детектив, драма, комедія, трилер, фантастика, жахи – сучасний глядач має неймовірний вибір фільмів. Кіноіндустрія йде вперед, світові прем'єри змінюють одна одну, проте й досі залишається чимала кількість прихильників "старого доброго кіно".

Які фільми дивляться лучани та як ставляться до заборони радянського кінематографу, "Конкурент" запитав у містян.

Микола:

Мені важко назвати улюблені. Тому що в будь-якому сюжеті повинен бути сенс, а не беззмістовні фільми, які зараз модні. Сенс кінематографу полягає у тому, щоб передати емоції та сюжети, а не просто у зароблянні грошей. Радянські фільми абсолютно не варто забороняти в Україні. Це класика. Це класична освіта. Щоб ви знали, Голлівуд весь виріс на Станіславському і досі вчиться за його системою. Людина не може бути двірником, а завтра стати актором. Потрібно спочатку отримати академічну освіту, здобути досвід, а потім зніматися і знімати фільми. Те ж стосується і режисури: вчора він сантехнік, а сьогодні вже режисер. Так не буває.

Віталій:

Взагалі я люблю дивитися фантастику. Улюбленими можуть бути "Астрал" або "Пила". Я дивився всі вісім частин "Пили", деякі навіть кілька разів. Це більше психологічний фільм, там можна не задумуватися... Недавно ходив на другу частину фільму "Світ Юрського періоду". Якщо чесно, раніше фільми були кращі, ніж зараз. Зараз вигадують щось таке, зайвого багато знімають. Така моя думка. Щодо радянських фільмів, то я думаю, що їх не варто забороняти. На той момент, коли знімалися ці фільми, це була єдина країна, в нас не було ніякої війни, тому це не логічно трохи. Так, можливо, якісь актори виступають проти нашої держави, але мені здається, що вони більше це роблять під впливом влади Росії, це не власне їхня думка. Забороняти фільми неправильно. Можливо, деякі не варто показувати, де значна пропаганда Росії, але в загальному, наприклад, "Іронія долі", такі фільми всі дивляться, не варто забороняти.

Толмас:

Улюблені фільми? Том Круз "Місія нездійсненна". "Мовчання", є такий фільм про релігію. Забороняти радянські фільми, мабуть, не треба. Це ж мистецтво, воно не має ніякого стосунку до політики.

Віктор:

Подобаються якісь трилери. "Той, що вижив" з Ді Капріо подобається (нарешті він "Оскар" отримав). "Трансформери" мені зайшли, недавно з малим був на останній частині. Мультфільми зараз дуже цікаві. Щодо радянських фільмів, то я особливо не застав життя в СРСР... Досить багато є цікавих радянських фільмів, багато популярних і відомих акторів, різна тематика... Але треба розвивати і просувати свою кінематографію, своє кіно, українське. У нас же теж є актори, фільми, серіали можуть створюватися. Не тільки ж російські можуть бути. Повинні бути наші – вітчизняні, українські.

Олена:

Це дуже важко. Мені подобається фільм "Турист", де грає Анджеліна Джолі і Джонні Депп, – дуже класний фільм. Ще мені подобається "Список Шиндлера", дуже класний фільм про євреїв. Щодо радянських фільмів, то, думаю, не варто їх забороняти. А навіщо? До того, що зараз відбувається, фільми взагалі не мають ніякого відношення. Це просто фільм, і все.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЯКИМ МАЄ БУТИ СУЧАСНЕ КІНО І ЯКІ СТРІЧКИ ВАРТО ПЕРЕГЛЯНУТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів