Поділитись:

ТОП-6 охолоджуючих напоїв у літню спеку

П'ятниця, 22 червня 2018, 07:40

Що б там не казала спростовувачка міфів Уляна Супрун, зокрема про те, що холодна вода не охолоджує, в літню спеку мало кому спаде на думку пити гарячий чай. А ось від рятівних тонізуючих напоїв не відмовиться ніхто. Та й приготувати їх запросто можна у домашніх умовах.

Отож, не сохніть від спраги та ловіть охолоджуючі рецепти літнього настрою.

ФРУКТОВА САНГРІЯ

Це смачний, тонізуючий напій, який особливо полюбляють в Іспанії та Португалії. По суті – морс.

Інгредієнти:

  • 1 л виноградного соку
  • 0,5 л мінеральної води
  • 2 лимона
  • 2 апельсина
  • 1 грейпфрут
  • лід

Приготування:

  1. Вижимаємо сік із 1 апельсина та 1 лимона.
  2. Нарізаємо скибочками всі інші фрукти.
  3. У зручній посудині змішуємо інгредієнти.
  4. Накриваємо кришкою, кладемо в прохолодне місце на кілька годин. За цей час усі "нотки" змішаються й утвориться приємний смак.
  5. Додаємо мінеральну воду й кубики льоду.
  6. Подаємо у стильних склянках, прикрашених скибочкою якогось із цитрусових.

ВІТАМІННИЙ КОКТЕЙЛЬ САССІ

Цей легкий вітамінний настій з огірка, лимона, імбиру і м'яти не тільки чудово рятує в літню спеку, але і є прекрасним засобом для схуднення.

Інгредієнти:

  • 1 огірок
  • 0,5 лимона
  • 8 листочків м'яти
  • 1 ч. ложка імбиру
  • 0,5 л мінеральної води без газу
  • кубики льоду

Приготування:

  1. З лимона вичавлюємо сік. Огірок чистимо від шкірки і дрібно нарізаємо.
  2. Збиваємо блендером огірок і листя м'яти з невеликою кількістю води до однорідної маси.
  3. Заливаємо отриману масу водою, додаємо лимонний сік, тертий імбир і ставимо у холодильник на 1 годину.
  4. Наливаємо коктейль у склянки, додаємо лід і прикрашаємо листочками м'яти.

ВИШНЕВИЙ КОКТЕЙЛЬ


Інгредієнти:

  • 0,5 кг свіжої вишні
  • 0,5 склянки цукрового піску
  • 500 мл молочних вершків (10% жирності), якщо немає – морозиво (молочний пломбір)

Приготування:

  1. Вишню миємо, виймаємо кісточки.
  2. Висипаємо вишні у блендер, додаємо цукор-пісок та ретельно збиваємо до утворення густого пюре.
  3. Додаємо у блендер вершків і знову гарно збиваємо. Перед тим як подавати гостям – додаємо кілька кубиків льоду і знову збиваємо.
  4. Розливаємо в келихи, прикрашаємо вишенькою чи листочком м'яти.

ПОЛУНИЧНО-ЛИМОННИЙ МОХІТО

Інгредієнти:

  • 90 мл свіжовичавленого соку лимона
  • 60 мл цукрового сиропу
  • 1 лимон, нарізаний скибочками
  • 5-10 суничок середнього розміру
  • свіжа м'ята
  • мінеральна вода
  • кубики льоду

Приготування:

  1. Беремо шейкер (якщо немає – велику банку чи пляшку, з широким горлом та кришкою).
  2. Кладемо до шейкера лимон, полуницю та м'яту. Додаємо кубики льоду, мінеральну воду, сік лимона та цукровий сироп.
  3. Добре збовтуємо розливаємо у високі келихи, попередньо заповнені до верху тими ж полуницею та кубиками льоду.
  4. Келихи прикрашаємо шматочком полуниці (або цілою – маленькою) та листочком/гілочкою м'яти.

ХОЛОДНИЙ ЯБЛУЧНИЙ ЧАЙ З М'ЯТОЮ

Інгредієнти:

  • 4 чайні ложки чорного цейлонського чаю
  • 2 лимона
  • 4 столові ложки свіжої м'яти
  • 400 мл яблучного соку
  • 570 мл окропу
  • лід

Приготування:

  1. Заварювальний чайник споліскуємо окропом. Листя м'яти, цедру одного лимона й чай викладаємо в чайник і заливаємо окропом. Даємо настоятися 20 хвилин.
  2. Переливаємо чай у глечик, додаємо яблучний сік. Видавлюємо сік одного лимона. Додаємо в чай кубики льоду.
  3. Розливаємо чай у склянки, прикрашаємо лимоном і гілочками м'яти.

КОКТЕЙЛЬ З КАВУНОМ


Цей оригінальний напій чудово втамовує спрагу та освіжає.

Інгредієнти:

  • 1 кавун середнього розміру
  • 1 склянка молока
  • 100 г морозива
  • цукор (за смаком)

Приготування:

  1. З м'якоті кавуна вибираємо насіння, нарізаємо її кубиками.
  2. Кладемо до холодильника на 1 годину (до повного заморожування).
  3. Кладемо кубики у блендер, ретельно подрібнюємо.
  4. Заливаємо молоко та кладемо морозиво.
  5. Збиваємо в блендері до отримання коктейльної суміші.
  6. Подавати краще у скляних келихах, ласунам можна додати трохи фруктового сиропу.

Надрукувати
мітки:
коментарів