Поділитись:

Через "Ягодин" везли 21 тонну лісоматеріалів з дуба за фальшивими документами (фото)

П'ятниця, 22 червня 2018, 14:11
Через

Через

Волинські митники попередили спробу незаконного експорту лісоматеріалів з дуба через пункт пропуску "Ягодин".

Про це повідомляє прес-служба ДФС Волині.

Правоохоронці викрили волинського підприємця, який протизаконно намагався експортувати лісоматеріали з дуба під виглядом "клепки".

За його дорученням і згідно з наданими ним товаросупровідними документами митний брокер подав на митний пост "Луцьк" експортну декларацію на товар "клепка з деревини дуба" загальною вартістю понад 296 тисяч гривень. Після завершення митного оформлення товар був відправлений в зону діяльності пункту пропуску "Ягодин" для випуску за межі митної території України.

На митному посту "Ягодин" провели повний огляд цього товару за участю правоохоронців та експерта Волинської торгово-промислової палати.

За висновками фахівця, фактично в транспортному засобі містилась не "клепка", а "дубові пиломатеріали, що мають радіальний розпил, нестругані, не шліфовані, без торцевих з'єднань". Такі пиломатеріали підпадають під дію Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаною з реалізацією та експортом лісоматеріалів" і для вивезення їх з митної території України обов'язковим документом є Сертифікат про походження.

Через

Таким чином, волинський підприємець намагався приховати від митного контролю товар, подавши на нього неправдиві відомості. Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Нині лісоматеріали з дуба вагою 21 тонну, об'ємом 24 м куб. тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття судом рішення по суті заведеної адміністративної справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "ЯГОДИНІ" ЗНАЙШЛИ КОНТРАБАНДІ АВТОЗАПЧАСТИНИ НА 200 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024