Поділитись:

Луцька влада розпочала чистку "неугодних" у міськвиконкомі

Вівторок, 26 червня 2018, 14:39

Членів виконкому Олександра Рачкова та Андрія Кицю виведуть зі складу виконавчого комітету Луцькради.

Загалом чисельність виконкому зменшиться, оскільки замість виключених Олександра Рачкова та Андрія Киці не вводитимуть нікого. Про це у коментарі для ІА "Конкурент" розповів в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

"Виводимо Рачкова і Кицю зі складу виконкому, оскільки вони ввійшли туди як заступники міського голови. Відповідно, один і другий втратили статуси заступників. І коли постало питання про виведення з виконкому Рачкова, то виявилось, що й з Андрієм Кицею ситуація аналогічна. Адже він вже не заступник", – сказав Григорій Пустовіт.

Наголосимо, що Андрія Кицю звільнили з посади заступника Луцького міського голови ще в квітні минулого року.

Журналіст ІА "Конкурент" вирішив уточнити, чи не пов'язане виведення зі складу виконкому Андрія Киці з тим, що він виступив проти і не підтримав проект рішення виконкокому про розірвання в односторонньому порядку договору про співпрацю між школою плавання та товариством "Проміньпарксервіс".

Андрій Киця тоді зауважив, що у виконавчого комітету, відповідно до чинного законодавства, відсутні повноваження розривати подібні договори. Адже в документі є пункт, який передбачає розірвання договору лише за згодою сторін, якої, по суті, немає.

Втім Григорій Пустовіт запевнив, що неголосування Киці за розірвання договору не стало причиною його виведення зі складу виконкому.

"Це не є причиною. Тому що Андрій Киця був заступником, його залишили. Коли ж постало питання по Рачкову, що він уже не заступник, то аналогічне питання постало і по Киці… А якщо говорити про тих, хто критикує, ну то Михайло Щур (член міськвиконкому – К.) нас по кожному питанню критикує, на кожному засіданні виконавчого комітету. Але ж ми ж його не виводимо. Ігор Муковоз (член міськвиконкому К.) критикує, Ігор Алексєєв (член міськвиконкому К.) теж", сказав Григорій Пустовіт.

На аргумент, що Андрій Киця не лише критикував рішення, а конкретно щодо питання віджимання парковки не підтримав цього, Григорій Пустовіт відповів таке:

"Не думаю, що одне чи десять голосувань впливає на таке рішення", сказав він.

Нагадаємо, що 18 травня на одному з засідань виконкому 8 з 10 присутніх членів виконкому проголосували за розірвання договору в односторонньому порядку між басейном та "Проміньпарксервісом".

Пізніше, ТзОВ "ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС" подав до суду аби оскаржити це рішення, внаслідок прийняття якого, РЦ "Промінь" залишився без парковки.

Депутат Андрій Покровський, який є одним із співвласників РЦ назвав незаконним це рішення міськвиконкому і заявив, що таким чином на нього, як опозиційного до проукропівської більшості у владі (УКРОП - політична партія. В Луцькраді має сформовану більшість - К.) депутата, чинять політичний тиск.

Пізніше у розважальному центрі "Промінь" невідомі встановили обмежувачі руху на спільній парковці РЦ та плавального басейну. На камерах відеоспостережень був помічений заступник міського голови Костянтин Петрочук. Проти нього правохоронці розпочали досудове розслідування за фактом перешкоджання господарській діяльності ТОВ "Проміньпарксервіс".

Тим часом Господарський суд виніс ухвалу згідно якої забороняє Луцькому міськвиконкому вчиняти дії щодо демонтажу, розбирання, знесення чи в інший спосіб припинення використання автопарковки, якою користується РЦ "Промінь".

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
26 січня 2024