Поділитись:

У Луцьку "напартачили" з історико-культурним планом

Вівторок, 26 червня 2018, 12:30

Проект історико-культурного опорного плану, ціна якого становить 1 мільйон гривень, хочуть відкликати до його розгляду у Міністерстві культури, оскільки документ не відповідає критеріям.

Питання 25 червня під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів підняв депутат Павло Данильчук. Важливість цього документу полягає у тому, що все будівництво в історичній частині міста відтепер внаслідок змін в законодавстві буде відбуватися відповідно до історико-культурного опорного плану. А він ще не затверджений для Луцька і сам проект документу викликає сумніви.

Павло Данильчук><span class=Павло Данильчук

"Ми розглядали проект у минулому році на комісії, вносили пропозиції. На виході – нуль пропозицій враховано. Виявляється, громадські слухання, які обіцяли, не були проведенні. Лише згідно з чинним законодавством оголосили у "Луцькому замку" і на підставі цього юридично, ніби громадські слухання проведені. Ми виділили понад 1 мільйон гривень на розроблення цього проекту, якщо я не помиляюся. На сьогодні цей документ на погоджені у Міністерстві культури", - зазначив Павло Данильчук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ЗАПРАЦЮВАЛА ШКОЛА ЕКСКУРСОВОДІВ

Він каже, що є інформація, що у документі низка територій винесено за охоронні зони, не внесені частини пам'яток.

В.о. начальника містобудування та архітектури, який нещодавно заступив на посаду, Веніамін Туз пояснив, що документ внесений у план роботи науково-методичної ради. Конкретної дати розгляду ще немає, адже розробник український державний інститут культурної спадщини ще не надав всі документи.

Веніамін Туз><span class=Веніамін Туз

Замовником проекту виступила Луцька міська рада в особі управління архітектури. Про те, що проект документу має серйозні прогалини підтверджують і в історико-культурному заповіднику. Заступник директора історико-культурного заповідника Віктор Баюк говорить, що немає підтвердження тому, що проект опорного плану пройшов необхідні процедури та візування і називає його "сирим, розмитим документом".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "МЕЖІ ТЕРИТОРІЇ ЗАПОВІДНИКА НЕ ВИЗНАЧЕНІ ЗАКОННИМ ЧИНОМ", – ТРОНЕВИЧ

"Ми кілька разів подавали клопотання з проханням дати нам завдання, яке було поставлено перед Інститутом, адже там дійсно не вказані межі території заповідника. Що ще дивніше, що Луцька міська рада дає завдання на проектування, не слідуюючи свого ж рішення, адже межі території заповідника погоджені і сесією міської ради. Важлива справа громадські слухання, але не менш важлива – погодження у відповідних інстанцій цього документу, адже це документ, який регулює питання життєдіяльності міста", - каже заступник директора історико-культурного заповідника Віктор Баюк.

Віктор Баюк><span class=Віктор Баюк

Тож комісія просить замовника надати завдання на проектування та повернути проект на погодження заповідником та управлінням архітектури.

Надрукувати
мітки:
коментарів